Anke Warmerdam en Anke Zegers op 23 mei 2015 08:42 | Reageer

Kinderen 'weten' wat wij nodig hebben. Met PresentChild krijg je dat boven water. De boodschap van je kind schept nieuwe openingen in jouw leven en door dat toe te staan doe je iets heel belangrijks voor je kind(eren). Je maakt hen ook vrij. Dat is de manier waarop we met PresentChild naar onze kinderen luisteren. Je kunt er heel veel voorbeelden van vinden op de website en in onze nieuwsbrieven.

Maar natuurlijk is het ook belangrijk om in de dagelijjkse zin van het woord naar kinderen te luisteren, zeker in onze vaak druk bezette levens. Als je kind iets wil vertellen, zet dan je oren open en zeg eens niets of niet zo snel iets terug. Breng werkelijk aandacht op voor het verhaal dat je kind vertelt. Moedig het kind aan om verder te vertellen door te knikken en aanmoedigende geluidjes te maken. Wees nieuwsgeirig naar wat er zich ontspint vanuit het binnenste van je kind(eren). Vaak zijn het prachtige ideeën of fantasieën, heel originele gedachtegangen of geweldige plannen. Hoe leuk zou het zijn om daar samen in op te gaan?

Dezelfde luisterende houding kun je ook oefenen als je in je eigen leven een besluit moet nemen. Stop met praten, leg je hand op je buik of op je hart, adem rustig naar je hand toe en blijf stil. Het kind binnen in jou zal zich dan ook laten horen door je een bepaald gevoel te geven, met een goed idee, inzicht of een plan te komen. Luisteren naar elkaar en naar jezelf is zo belangrijk!

Reageer