op 4 juli 2016 14:21 | Reageer

De zomervakantie staat voor de deur. Bij veel ouders geeft dit een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het fijn om uit het ritme van school te stappen, om meer tijd met elkaar door te brengen, wellicht samen op vakantie te gaan...

Aan de andere kant zorgt de zomervakantie ook voor stress. Er moet opvang geregeld worden voor kinderen van werkende ouders, de verveling kan toeslaan en door het vaker bij elkaar zijn, is er meer ruzie tussen broertjes en zusjes.

Als Kindertolk zien we vaak dat de vakantie een moment is waarop "probleemgedrag" bij kinderen verbetert. Omdat er meer rust en aandacht is voor het kind. Ouders stappen uit hun drukke ritme en het zomerseizoen maakt blij!

Eigenlijk zou het zo het hele jaar moeten zijn. Waarom is het zo moeilijk om dat zomer/vakantiegevoel vast te houden?

Waarom moeten we zoveel? 
Wat moeten we van onszelf?
Wat denken we dat we moeten (voor anderen)?

Wat kunnen we van onze kinderen leren? Kinderen hebben nog geen besef van "moeten". Kinderen leven met de dag, in het moment. Wij leren onze kinderen wat we geleerd hebben. Zij leren ons wat we verleerd zijn: eenvoud, gulheid, spontaniteit, eerlijkheid en verwondering.

Laten we weer kind zijn! Dat gaat in de zomer net even wat makkelijker. Samen buiten zijn, spelen, zwemmen, naar het strand, leuke uitjes... Vanuit verwondering hun spel beleven.
In ieder van ons schuilt een innerlijk kind wat nog steeds aandacht wil.
Geef het aandacht en maak er een heerlijke zomervakantie van!

Reageer