Anke Warmerdam en Anke Zegers op 22 januari 2018 21:56 | Reageer

Kinderen belichamen liefde. Ze voelen alles - ook ons - heel puur aan en geven daar vrij-uit expressie aan. In hun uitingsvormen geven ze ons (met en ook vaak zonder woorden) feedback over ons leven en functioneren. Als het dashboardlampje in een auto. Zo géven kinderen liefde.

De ene keer met een lach of een spel, de andere keer met gedrag of klachten die wij lastig, onaangenaam of zorgelijk vinden. Dan willen we soms dat het dashboardlampje uit gaat zonder de auto (onszelf) onderhoud te geven.
 
Als we kinderen vertrouwen in hun puurheid, kunnen we leren leven wie we ten diepste zijn. Ook wij zijn liefde. Liefde voor jezelf met alles er op en er aan; liefde voor je kinderen en je partner; voor mensen (of we ze nou leuk vinden of niet); voor de emoties die we in ons lichaam voelen; voor onze aarde; voor de magie van het leven.
 
Ik wil graag een podium bieden aan mensen met een verhaal over hoe (hun) kinderen ons dichter bij liefde brengen. Op welke manier dan ook. Waarin en hoe hebben ze jou veranderd?
 
Doe je mee? Mail je verhaal naar info@presentchild.com dan deel ik die op Facebook met met heel veel andere ouders en opvoeders. Zoek me op op Facebook: Janita Venema PresentChild en praat en lees mee.

Reageer