Anke Warmerdam en Anke Zegers op 1 mei 2018 10:40 | Reageer

Dag mooi mens!

In onze praktijken merken we dat ouders regelmatig op hun kind reageren met 'voor de hand liggende opvoedtrucs’ zoals de naughty chair, het kind moet gewoon luisteren etc. Vervolgens werken die middelen niet, maken het soms nog erger of hebben op zijn best tijdelijk effect … Misschien voel jij dat het anders zit, anders kan, dat je iets anders wilt inbrengen. Maar wat is het precies waar een kind op reageert en hoe breng je dit over?

Daarover kun je meer horen op mijn volgende webinar: Leer ouders - voorbij de opvoedtrucs - verstaan wat hun kind uitdrukt. Want zo leren ze zichzelf en hun gezin te helpen!

Wat drukt een kind uit met boze buien, nachtelijke angsten, koppigheid, niet willen eten etc. Als we dat weten en kunnen inzetten, dan komen we samen met ouders tot duurzame oplossingen! En het maakt ons werk in gezinnen zoveel fijner en effectiever.

Wil jij daar meer van weten? Registreer je dan hier voor het gratis webinar voor gezinswerkers op 8 mei om 20.15 uur. Graag tot ziens en tip je collega’s ook!

 

 

Reageer