Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Holistisch therapeut

Mijn gehele leven heb ik m'n vader gemist. Toen ik vier maand oud was, besloot hij mij en m'n moeder te verlaten voor een andere vrouw en kind. Wanneer er verschuivingen zijn binnen een gezin gaan mensen een andere rol innemen. Zo heb ik, onbewust, getracht een zorgende rol, die een vader normaal gezien draagt, voor m'n moeder op te nemen. Later, als ik een jaar of vijftien was werden mijn twee broers geboren en ook voor hen heb ik vaak de rol van vader opgenomen. Doorheen mijn leven zijn er verschillende mensen die mijn leven kleur hebben gegeven, waarmee dit patroon zich herhaalde. Het gemis dat ik zelf ervaren heb probeerde ik op te vullen door het aan anderen te geven.

Tijdens mijn opleiding heb ik mogen zien hoe dit gemis, deze bron van lijden, mij de kracht heeft gegeven om hier écht goed in te worden. En, nu ik er klaar voor ben, die vaderrol niet voor een ander, maar voor mezelf in te nemen. Die kleine, eenzame Erwan in mij heeft nu een grote, veilige Erwan die voor hem zorgt. De onzekere jongen die twijfelde over hoe en welke plaats in deze wereld in te nemen, heeft plaats gemaakt voor de verantwoordelijke, van vertrouwen doordrongen man.

Mijn gehele leven is getekend door verslaving. Ik heb het gezien bij mijn beide ouders en in mijzelf. Ik doe dit werk, het kindertolk en therapeut zijn maar ook het innerlijk werk, omdat ik een liefdevolle en verantwoordelijke relatie met mezelf en de mensen rondom mij wil bouwen. Ik doe dit werk omdat ik mezelf en mijn lasten zelf wil kunnen dragen. Ik doe dit werk omdat ik een gezond voorbeeld wil zijn voor mijn broers, mijn geliefden en alle mensen die ik ontmoet op mijn pad. Zo dragen we samen zorg voor de gemeenschap der mensen en de Natuur.