Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op! Er zijn er dus heel erg veel! Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Bewegingsexpressietherapeut, coach en counselor.

Ik ben geboren in 1957, moeder van twee volwassen kinderen, grootmoeder van twee wonderlijke kleinkinderen.
 
Sinds 2002 werk ik als psychotherapeut met volwassenen, kinderen en hun ouders. Het zijn vooral mijn persoonlijke ervaringen en ontwikkeling die mij hebben doen kiezen voor en leren werken met methoden die ik als heel krachtig heb ervaren. Ik maak in mijn sessies o.a. gebruik van bewegingsexpressie, spel, creatieve vormen (zoals symboolcommunicatie, tekenen, klei, verhalen, visualisaties), relaxatiemethodes, inzichtgevende gesprekken, familie- en gezinsopstellingen.

Methoden die, naast het ‘praten over’, de fysieke expressie, de ervaring, de beleving mee betrekken in het therapeutisch proces. 'Praten over' kan inzicht geven, maar nog niet 'de ervaring'. Het beleven van de ervaring geeft een diepe werking en kan je snel op een ander pad zetten voor zowel de volwassene als voor het kind.

In het begeleiden van de kinderen betrek ik zoveel mogelijk de ouders. Voor kinderen zijn deze methodieken sterke middelen om hen terug in hun kracht te zetten. De meeste ouders gebruiken echter liever woorden.

De methode “Het Fluisterkind®” geeft mij een prachtige manier om via woorden onverwerkte kwetsuren van de ouder helder over te brengen, dit tot in de essentie te laten voelen en te transformeren. Zo help ik als Kindertolk®  de kinderen door de ouder te ondersteunen, zodat kinderen echt zichzelf kunnen zijn.