Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Lichaamsgericht psycholoog

In 2003 begon ik te werken als kinderpsycholoog met ouders én hun kinderen. Jaren van opleiding en nadien ervaring gaven mij inzicht en kennis over de ontwikkeling van kinderen en de mogelijke problemen die er kunnen opduiken tijdens die ontwikkeling én de opvoeding.
Veel geleerd, heel wat ervaring en ik dacht dat ik wel goed bezig was..
Tot ik in 2009 mama werd. En alles veranderde.
 

Theorieën die ik zelf zo goed had geleerd en ook aan ouders doorgaf, bleken bij mij ineens niet te werken. Slapeloze nachten, gefrustreerde uitgeputte dagen, spanningen ... de raad die ik anderen gaf kon ik zelf niet uitvoeren.
Veel vallen en opstaan, frustraties en vaak met mijn hoofd in mijn handen..
 

En dan begon het me te dagen: zou het kunnen dat mijn dochter mij hier iets duidelijk wil maken?
Wat wil ze me zeggen door niet te slapen en zo (verdorie) over- gevoelig te zijn?
Is er iets bij mij wat ervoor zorgt dat zij zich niet helemaal kan ontspannen?
Wat zie ik hier niet?
 

Ik besloot te gaan zien, luisteren en voelen, wat zij met me deed. En het zette een hele persoonlijke ontwikkeling op gang (en het 'vervelend gedrag' veranderde vanzelf langzaam mee).
Op dat moment voelde het niet zo, maar achteraf gezien bracht mijn dochter me (en dat doet ze nog steeds) een heel mooi geschenk: een SPIEGEL.

In 2014 volgde ik de PresentChild-opleiding. Deze opleiding gaf mij de bevestiging van het gevoel dat kinderen ons heel wat te leren hebben.
Ondertussen heb ik al veel ouders mogen begeleiden hierin. Ik ben steeds weer verbaasd én verwonderd hoe kinderen alles uit de kast halen om hun ouders te helpen.
Prachtig om te zien wat er gebeurt als ouders hiernaar luisteren.