Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Kindercoach, Leerkracht

Als klein meisje zag ik het leven als één groot feest. Toch kende ik als kind op gezondheidsvlak heel wat uitdagingen. Als ik nu terugkijk op mijn kindertijd besef ik dat ik een ‘fluisterkind’ ben geweest voor mijn omgeving. Tijdens het opgroeien doken er meer en meer levensvragen bij me op. Zo begon mijn zoektocht reeds als jongvolwassene naar de juiste ‘voeding’ om mijn leven te begrijpen en die pure vreugde weer te voelen.

Net om dichtbij die speelsheid en vreugde van het kind te kunnen zijn ben ik reeds jaren aan het werk met jonge kinderen in het onderwijs als kleuterjuf en leerkracht muzische vorming. Door de vele oudergesprekken waarin ouders ook een stukje van zichzelf en thuis laten zien kon ik vaak het gedrag van het kind al veel meer begrijpen.

Door een bijzonder ‘toeval’ kwam het kindertolken op mijn pad. Nu begrijp en voel ik, hoe ook ik, stilaan dat pure kind in mezelf vanuit een overlevingsstrategie had achtergelaten. Velen onder ons zijn immers nog opgegroeid met beperkende overtuigingen uit het verleden. Die zijn automatisch en vooral onbewust doorgegeven van generatie op generatie en in onze cellen verankerd. Dat kan en mag nu veranderen. Dat komen onze kinderen vanuit hun grootse liefde ons nu tonen met hun soms ‘lastig’ gedrag, ziekte, ontwikkelingsproblematiek. Dat raakt ons als volwassene, in de vorm van bezorgheid, irritatie, frustratie, machteloosheid. Zo spiegelen zij een deel in onszelf dat onze aandacht vraagt.

Met de kindertolkmethodiek ga ik samen met jou aan de slag om datgene wat jouw kind je toont te vertalen om dat onbewuste deel helder te krijgen. Wat ik zelf ervaren heb en zo bijzonder vind is dat, terwijl ik de vertaling maak, er al iets in beweging wordt gebracht en dat brengt vaak al verandering in de situatie. Als dit onbewuste deel ook bij jou als ouder begrepen en doorvoeld is, kan je kind zijn boodschap loslaten en hoeft je kind dit niet meer te spiegelen. Dan keert de rust weer en kunnen kinderen én ouders verder groeien en gezond ontwikkelen tot zelfbewuste ,vreugdevolle mensen.

Ik help jou en je kind graag hierbij!