Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op! Er zijn er dus heel erg veel! Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, onderwijzer, zorgcoördinator, shiatsu therapeut

Ik ben Willy Pype (°1956), een actieve gepensioneerde onderwijzer. Toen ze mij als kleuter vroegen wat ik later wilde worden antwoordde ik steevast: “Paus." Dit tot algemene hilariteit van de aanwezigen. Toen ik ontdekte dat je hiervoor eerst priester diende te zijn en dat er wereldwijd slechts één paus gekozen wordt, moest ik wel iets anders bedenken.

Tijdens mijn opleiding tot Kindertolk® herinnerde ik mij dit feit: Paus - pape - papa…En ja, ik ben het wel geworden, ‘papa’ van twee prachtkinderen: Ellen en Roy. Ondertussen ben ik de gelukkige opie van Vic, Maud, Amélie, Félice en Maxime. Zalig toch.

Op zoek naar inzicht in mijn eigen IK, mijn eigen ZIJN, volgde ik diverse jaaropleidingen:

  • De 3-jarige opleiding shiatsu therapeut,
  • De 2-jarige opleiding banaba buitengewoon onderwijs,
  • De 2-jarige opleiding banaba zorgcoördinator,
  • De 3- jarige opleiding ProfS voor beginnende directie.
  • Korte opleidingen en workshops: holistic-pulsing, moxa, de natuur als coach, voeding,…

Een vijftal jaar geleden droomde ik ervan om op zelfstandige basis kinderen, ouders, leerkrachten individueel te begeleiden (op weg te helpen) bij het oplossen van problemen waarmee ze geconfronteerd worden. Ik zocht naar een holistische aanpak waarbij mijn kennis van opvoeding en onderwijs, shiatsu, voeding, beweging en liefde voor de natuur geïntegreerd kon worden.

Het bleef bij een droom tot de Training tot Kindertolk® mijn pad kruiste en ik de PresentChild® methode aangereikt kreeg. Wees welkom met het verhaal over jouw kind in mijn praktijk te St. Denijs Zwevegem.