Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Life Coach bij stress en burn-out, Voice Dialogue Facilitator, Erkend loopbaancoach

Ik ben Tessy, gelukkige mama van een tienerzoon, en al meer dan 10 jaar samen met Geert. En dus ben ik al even zo lang plus-mama van 2 inmiddels jongvolwassenen.

Elke dag krijgen we heel wat signalen van mensen in onze omgeving: van onze partner, (plus-) kinderen, ouders, vrienden, collega’s… Sommige signalen keren dikwijls terug en trekken onze aandacht. Ze doen ons pijn, frustreren ons, bezorgen ons een machteloos gevoel, of we klappen dicht en we willen er van weg ... Deze signalen zijn vaak spiegels van iets onderliggends. Van zodra duidelijk wordt wát er onderliggend aan de hand is, wordt “iets” in jou in beweging gezet en ontstaat er een andere dynamiek.  Als Kindertolk luister ik naar het verhaal verteld door de volwassene (ouder, leerkracht of opvoeder), en kijk ik specifiek naar de kind-ouder-relatie.

Ben jij op zoek naar doeltreffende hulp:

• voor je huilbaby, zodat er rust en slaap mag weerkeren;

• bij lastig of veranderd gedrag van je (plus-)kind/puber, tot jaren na een scheiding;

• omdat jouw kind/puber jou altijd uitdaagt, terwijl het zich op school of bij anderen zoveel aangenamer gedraagt;

• voor jouw kind dat vaak ziek is of (chronische) lichamelijke klachten heeft...  Ja, ook hier is verbetering mogelijk zodat het gezonder door het leven kan gaan

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Liefs,
Tessy

*

Ben je benieuwd naar mijn achtergrond en drijfveer?

Ik ben opgegroeid als de benjamin in een gezin van vier. Lange tijd leefde ik naar de overtuigingen die ik meekreeg uit mijn kindertijd en jeugd en uit mijn omgeving. Al merkte ik wel dat er wat schortte, ik wist niet beter, want ‘niemand is perfect gelukkig’, toch?

Zelf bezocht ik een kindertolk toen mijn zoon op zijn 8e huilde, altijd als ik hem aan de schoolpoort achterliet. Wat ik ook probeerde: de zachte, lieve aanpak, of een kordaat vertrek, ... het werd niet beter. De sfeer tussen ons voelde gespannen en ongemakkelijk. Het heeft me altijd verbaasd hoe de kindertolk destijds met zo weinig sessies verbetering bracht.

Toen deze opleiding op mijn pad kwam, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld om ‘het geheim’ te leren kennen. En het is altijd opnieuw fascinerend om de ‘problemen met een kind’ te kunnen vertalen in kansen. Kansen voor ouders én opvoeders.

Want 'praten over' een situatie met mensen in je omgeving kan even opluchten, maar de zovele goedbedoelde adviezen van hén brengen geen blijvende oplossing voor jóu... 

Voor kinderen die ‘moeilijk’ of ‘anders’ zijn, is er weliswaar een ruim aanbod aan hulpverlening mogelijk, maar al te vaak ligt de focus daarbij op het kind zelf, waardoor het kind nog meer onder druk komt te staan.

De Presentchild-methode is heel anders: heel puur en zacht. Rakend. Doeltreffend.
Hier hoeft je kind zelf niet aanwezig te zijn. Merkwaardig, denk je? En toch maken we samen een verschil en verbeteren we de leef- en/of gezinssituatie. Niet enkel op korte termijn, maar langdurig. Omdat het helemaal vanuit de kern wordt aangepakt.

Ik bied jou een op-maat begeleiding door de combinatie met systemisch werk, Voice Dialogue en Innerlijk Kind Werk, en energetisch werk. Een aanpak waarin jij als mens in je volle omvang benaderd wordt. Waarin zelfontwikkeling en welbevinden op de eerste plaats staan. Hierdoor kom je in je volle kracht.

Leergierig als ik ben blijf ik me verdiepen in gerelateerde onderwerpen, zoals ziekte en gezondheid, ADHD, autisme, eetstoornissen, chakraleer, ....

Want het is fijn om in iemands leven te mogen komen, om mee te speuren naar wat er écht aan de hand is, en om zo mee een verschil te mogen maken, óók en zélfs daar waar de klassieke hulpverlening vastloopt.