Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, leerkracht, reisgids


Als leerkracht ben ik vooral geïnteresseerd in wie er achter het muurtje zit. En hoe ik het kind achter zijn muurtje kan bereiken. Het duurde een hele tijd eer ik er achter kwam dat ik vooral achter mijn eigen muur diende te kijken: )

Via lichaamswerk, adem en klank, schaduwwerk, opstellingen en voice dialogue begon ik aan één van de meest intrigerende reizen ooit: die naar binnen.

 

INWAARTS

Jarenlang probeerde ik anderen en de buitenwereld te veranderen. Het lukte niet. Er gebeurde niet wat ik wou :)Of eventjes maar.

Tot iemand me uitnodigde om naar binnen te reizen. Obstakels in mijn buitenwereld bleken een link te hebben met obstakels in mijn binnenwereld. Daar kon ik wel iets mee. Zo begon ik aan de meest intrigerende reis ooit. Inwaarts.

Ik ben nog steeds niet uitgekeken. Af en toe neem ik een pauze. Soms ben ik het beu en beslis ik dat het nu wel welletjes is. En dan begint er iets te knagen. Of trekt iets mijn aandacht. Nieuwsgierig als ik ben kan ik het dan toch niet laten om weer te vertrekken. Inwaarts.

 

Het kindertolken sluit hier naadloos bij aan. Kinderen zijn via hun gedrag uitstekende wegwijzers naar onze binnenwereld. Gedrag van kinderen dat ons raakt/triggert is een cadeau, een uitnodiging om op verkenning te gaan binnenin. Als kindertolk® en reisgids neem ik je graag een stukje mee in deze boeiende reis.

Kindertolk®

​Je kind toont gedrag dat je raakt. Je bent geïrriteerd, kwaad, verdrietig, ongerust. Het kunnen kleine of grotere zaken zijn. Je maakt je zorgen. Je begrijpt het niet. Je probeert vanalles en toch verandert de situatie niet. 

Dit kind wil jou iets zeggen waar het (nog) geen woorden voor heeft. Daarom gebruikt het gedrag. Als jij begrijpt wat dit kind je duidelijk wil maken, kunnen jullie weer verder. Dan wordt ook helder welke actie je best onderneemt.

Het gaat in de eerste plaats over graag zien. Daarom doen ouders en kinderen zoveel moeite om mekaar te bereiken. Een kindertolk ondersteunt dit proces. Ze vertaalt het gedrag van je kind in een taal die jij begrijpt.

Achtergrond

In 1981 behaalde ik mijn diploma leerkracht Lager Onderwijs. Bijna 40 jaar ben ik aan ’t werk, het grootste deel ervan in het Buitengewoon Onderwijs. Tussendoor volgde ik aanvullende opleidingen: o.a. lichaamswerk, verbindende communicatie, systemisch werk, familieopstellingen, schaduwwerk, trauma, kindercoach, Voice Dialogue (basisjaar). In juni 2019 voltooide ik de opleiding Kindertolk®.