Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Holistisch en systemisch coach, Rouw- en verliesbegeleider, Opstellingen, Access Bars Practitioner, Voetreflexoloog, Healing

Ik ben Tessy, gelukkige mama van een tienerzoon, en plus-mama van 2 tienermeiden en een jongvolwassen student die samen met mijn vriend mijn leven al jarenlang verrijken.

Elke dag krijgen we heel wat signalen van mensen in onze omgeving : van onze partner, (plus-) kinderen, ouders, vrienden, collega’s… Sommige signalen keren vaak terug en trekken onze aandacht. Ze doen ons pijn, frustreren ons, bezorgen ons een machteloos gevoel, of we klappen dicht en we willen er van weg ... Deze signalen zijn vaak spiegels van iets onderliggends. Als je in die spiegel durft kijken, wordt “iets” in jou in beweging gezet en ontstaat er een andere dynamiek.  Een Kindertolk kijkt specifiek naar de kind-ouder-relatie.

Ben jij op zoek naar doeltreffende hulp :

• voor je huilbaby, zodat er rust mag weerkeren;

• bij lastig of veranderd gedrag van je (plus-)kind/puber, tot jaren na een scheiding;

• omdat jouw (plus-)kind/puber jou altijd uitdaagt, terwijl het zich op school of bij anderen zoveel aangenamer gedraagt;

• voor jouw (plus-)kind dat vaak ziek is of (chronische) lichamelijke klachten heeft... Ja, ook hier is verbetering mogelijk zodat het gezonder en met meer energie door het leven kan gaan

Bel gerust voor een afspraak of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

PS - Bij een consult hoeft je kind zelf niet aanwezig te zijn.

*

Ben je benieuwd naar mijn achtergrond en drijfveer?

Ik ben opgegroeid als de benjamin in een gezin van vier. Lange tijd leefde ik naar de overtuigingen die ik meekreeg uit mijn kindertijd en jeugd en uit mijn omgeving. Al merkte ik wel dat er wat schortte, ik wist niet beter, want ‘niemand is perfect gelukkig’, toch ?

Zelf bezocht ik een kindertolk toen mijn zoon op zijn 8e huilde telkens als ik hem naar school bracht. Wat ik ook probeerde: de zachte, lieve aanpak, of een kordaat vertrek, ... het werd niet beter. De sfeer tussen ons voelde steeds vaker gespannen en ongemakkelijk. Het heeft me altijd verbaasd hoe de Kindertolk destijds met zo weinig sessies soelaas bracht.

Geen seconde heb ik getwijfeld toen deze opleiding op mijn pad kwam. Intussen leerde ik zelf om de ‘problemen met een kind’ te vertalen in kansen. Kansen voor ouders én opvoeders.

Want 'praten over' een situatie met mensen in je omgeving kan even opluchten, maar de zovele goedbedoelde adviezen van hén brengen geen blijvende oplossing voor jóu...

De volgende stap dan maar: voor kinderen die ‘moeilijk’ of ‘anders’ zijn, is er een heel scala aan hulpverlening mogelijk. Al te vaak ligt de focus daarbij op het kind zelf, waardoor het kind nog meer druk ervaart.

De Kindertolkmethode is anders: hier hoeft je kind zelf niet aanwezig te zijn. Merkwaardig? En toch maken we samen een verschil en verbeteren we de leef- en/of gezinssituatie. Niet enkel op korte termijn, maar langdurig. Omdat het helemaal vanuit de kern wordt aangepakt.

Door de combinatie met systemisch coaching, opstellingen en Voice Dialogue kunnen we spreken over een holistische aanpak. Een aanpak waarin jij als mens in je volle omvang benaderd wordt. Waarin zelfontwikkeling en welbevinden voorrang hebben op ‘wat anderen vinden’. Hierdoor kom je in je volle kracht.

Vanuit mijn leergierige natuur blijf ik me verdiepen in onder meer de dynamiek in nieuw-samengestelde gezinnen, ADHD, autisme, voetreflex, ....