Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Lifecoach voor ondernemende ouders Verbindend ouderschap/Leiderschap in co-creatie

Als ondernemende ouder wil jij je kind echt begrijpen en jullie band krachtiger maken! Keuzes die je helpen om meer verbinding te ervaren tussen je gezin en je ondernemerspassie is voor jou een prioriteit. 

Ben jij je ervan bewust wat jouw kind met zijn gedrag aan je wil vertellen? Jezelf met je kind echt verstaan is een kunst op zichzelf! Wat als je zoon of dochter in wezen jouw meest dierbare spiegel is?

Mijn naam is Dominique Weemaes. Ik ben al jaren gepassioneerd in de levende dynamiek en relatie tussen ouder en kind. Als hooggevoelige in een gezin van 3 kinderen moest ik zelf alles uit de kast halen om gehoord te worden en mijn creatieve potentieel vertaald te krijgen. In dat proces heb ik al ontzettend veel mogen leren en groeien waar ik super dankbaar voor ben. Mijn kwetsbaarheid werd mijn kracht en expertise die ik nu voor jou kan inzetten om een mooie groei mogelijk te maken in de relatie met jouw kind, je gezin en je ondernemerspassie.


Ik coach jou om verbinding te maken met jezelf en je kind vanuit je gevoel, intuïtie en lichaam. We gaan samen op avontuur om de betekenis, kracht en unieke focus in jouw verhaal over je kind te voelen, vertalen en verbeelden. We brengen die samen in focus door nog meer thuis te komen in wie jij nu bent met je kind, je gezin en je ondernemingspassie. 

Samen met je kind op weg naar meer verbinding en co-creatie met jouw gezin & de passie in je ondernemerschap. Daar gaan we voor!

Coachingsessie met Steven Vromman, duurzaam ondernemer, performer en klimaat activist.

" Toen Dominique me de onderliggende principes van ouder-kindrelaties heeft uitgelegd, was ik meteen geïntrigeerd. Het is heel aannemelijk dat je kind je met zijn gedrag iets wil zeggen, maar blijkbaar zijn we geconditioneerd om dit niet te zien of te willen zien. De drie sessies hebben me anders doen kijken naar het (slaap)gedrag van onze zoon. Dit inzicht verandert meteen de context. Het gaat niet langer over een probleem van onze peuter, maar over communicatie. De inzichten die ik van Dominique kreeg tijdens de tweede sessie confronteerden me heel erg met mijn eigen kindertijd. Het besef zelf genegeerd te zijn in een aantal basisbehoeften is behoorlijk ontregelend. Tegelijk ben ik mijn zoontje erg dankbaar voor het geven van dit inzicht.

De sessies hebben ook impact op de manier waarop ik als ouder naar mijn kind kijk. We doen meer moeite om te begrijpen wat hij ons wil zeggen, in plaats van bepaald gedrag meteen als probleem te zien. De sessies hebben me ook duidelijk gemaakt wat mijn uitdagingen zijn, waar ik zelf nog werk te doen heb. Het oorspronkelijk probleem is niet helemaal verdwenen, maar de aanpak van Dominique hebben mij een aantal nieuwe inzichten gebracht die absoluut de moeite waard zijn. De rustige en heldere aanpak van Dominique hebben daarbij zeker geholpen." 
 

Coachingssessie met Jean Louis Weemaes, innovatief en duurzaam ondernemer

"Ik ben bij Dominique geweest voor meerdere PresentChild Method sessies met als doel om de verbinding tussen mij en mijn zoon en daarna mijn dochter (beiden 8 jaar en tweeling) krachtiger te maken.

Door heel goed uit te leggen aan Dominique wat de relatie tussen mijn kinderen en mijzelf typeert heeft hij een vertaalslag kunnen maken naar wat mijn kinderen feitelijk tegen mij willen zeggen en wat ik dus te leren heb. Daar is hij voortreffelijk in geslaagd en doet dat als een specialist met een zeer grote passie, overgave en kennis waarover hij spreekt. De coachingssessie heeft mij opgeleverd dat ik mijn kinderen en mijzelf beter ben gaan begrijpen en een betere band met hen ben gaan krijgen. We praten “echter” met elkaar en ik probeer er vaker “echt” voor hen te zijn. Een goede relatie met je kinderen wil toch uiteindelijk iedereen." 

De essentie van ons coachingsdoel is om de kracht en ontspanning in jouw verhaal over je kind om te zetten in een cadeau voor jezelf en je kind. Vanuit die resonantie ga ik efficient met jou op pad om jou de doelen te laten bereiken in de levensgebieden die voor jou de grootste positieve verandering gaan geven. Daar is je kind jou sowieso dankbaar voor!
 

Hoe ga ik te werk?

Focus 1. Jij en je kind

Het vertellen van je verhaal over je kind, het vertalen van je verhaal en het ontvangen en integreren van je verhaal gebeurd in 3 losstaande sessies op een door mij of in een afstemming met jou gekozen locatie, binnen in huis en in de natuur. We doen wat daarin klopt en juist voelt.

Focus 2. Jij en je kind middenin je leven.

Als jij zelf in de basis met je kinderen lekker stroomt is het makkelijker om je te richten op de toekomst en die op een natuurlijke spontane manier vorm te geven. Dit gaat hand in hand! Ik ga graag verder op pad met jou om de relatie met jezelf en je leven duurzaam te maken in gebieden en thema’s waar voor jou de meest waardevolle groei mag plaatsvinden. Het doel is het volledig realiseren en manifesteren van jouw creatief potentieel! Ik ga met jou voor impact om jouw doel volledig te bereiken!

Coach en verbinder voor duurzame voor duurzame relaties in een creatieve wereld.

Veelgestelde vragen

1. Is dit een sessie met mezelf en mijn kind erbij?


Een vertaling over je kind…

Nee, in de eerste 3 sessies gaat het om jouw essentieel verhaal over je kind en jouw relatie met dat verhaal beter plaatsen en begrijpen in relatie tot jezelf, je prive leven en je professionele leven.

Life coaching in relatie tot de vertaling over je kind

De sessies over je kind vormen ook een mooie basis om nieuwe doelen te formuleren, bekrachtigen en effciënt te bereiken in de levensgebieden die voor jou de grootste meerwaarde hebben om te ontwikkelen.

2. Hoe zit het als ik meerdere kinderen heb?

De ervaring leert om met het kind in je gezin te starten die voor jou de sterkste reactie oproept. Mocht het dan nog nodig zijn kan je ook nog met een ander kind in je gezin een vertaling doen.

3. Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt gemiddeld 1 uur tot maximaal 1,5 uur.

4. Waar vinden de sessies plaats?

De sessies vinden plaats in mijn coachingspraktijk bij mij thuis en in de natuur. Nu vanwege corona gaan heel veel sessies ook via zoom door. Wat hierbij cruciaal is dat je een plek in huis hebt waar je rustig kan zitten en waar je door niemand gestoord kan worden tijdens onze sessie.

5. Hoeveel tijd zit er tussen een sessie?

Betreffende de sessies die gaan over de vertaling van het verhaal over je kind zit er een week tussen de eerste en tweede sessie. De derde sessie volgt een maand later.

6. Vraagt dit voorbereidingswerk?

De beste voobereiding voor de sessies is dat je deze zo inplant dat je echt rustig de tijd kan
nemen en op je gemak bent.
Verder hoef je niets specifiek voor te bereiden.

7. Doe ik de sessies alleen als ouder of samen met mijn partner?

De sessies gaan steeds door zonder je partner erbij. De reden hiervoor is dat jullie beiden een
unieke relatie hebben met het kind en dit willen we volledig kunnen ervaren en ruimte aan geven.


8. Zijn de sessies corona proof?

Ja, abslotuut, ik volg samen met jou de voorschriften op die de overheid ons stelt. Nu op dit moment betekent het dat de meeste sessies doorgaan via zoom of wandelend in de natuur.

Heb je vragen over dit aanbod of wens je direct een afspraak met mij te maken neem gerust contact op.