Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Kindercoach, Leerkracht, Trainer Rots en Water (psychofysieke weerbaarheidstraining)

Ik ben Leentje Vander Straeten, mama van twee heerlijke kinderen: een zoon en een dochter (2014 en 2012).

 

Kinderen spiegelen ons: als het je raakt, is het ook van jou

Achter het gedrag van kinderen gaan kijken, intrigeert mij enorm.  Ze voelen naadloos aan wat in ons leeft en reflecteren dat in hun gedrag.  Ze zijn als het ware onze spiegels.

 

Elk kind krijgt in zijn leven met pijnervaringen te maken. Wanneer een kind uiting mag geven aan pijn, vloeit deze weg.  Indien hieraan echter geen expressie gegeven kan worden (niet flauw doen, je moet sterk zijn…) stopt het kind de pijn weg in een potje met een deksel om dat diep in het onbewuste op te bergen.  Deze pijn blijft echter veel invloed hebben op het verdere leven van dit kind, maar zonder dat hij/ zij dit in de gaten heeft.

 

Wat meer over mezelf

Op 13-jarige leeftijd heb ik afscheid moeten nemen van mijn mama die na een slepende ziekte overleden is. Mijn vader is hertrouwd en mijn wereld zou er heel anders uitzien. Ik heb in mijn kindertijd en jeugd geleerd dat altijd sterk staan en doorgaan de enige juiste weg is. Mijn gevoelens kregen niet de ruimte en hierdoor ging ik ze verdringen. Niemand mocht aan die broosheid van me raken die al die tijd sluimerend aanwezig bleef. Ik leerde gaandeweg dat ik het pad diende te volgen dat voor mij werd uitgestippeld. Vele jaren later kwam ik, dankzij mijn kinderen die mij spiegelen, tot het besluit dat ik niet langer passagier wil zijn, maar mijn eigen koers wil varen en in mijn kracht wil gaan staan.

 

Mijn kinderen voelen wat in mijn ziel leeft. Ze kennen de kern van de zaak en kijken dwars door me heen. Dat heb ik al zo vaak gevoeld bij mijn dochter. Terwijl ze me indringend aankijkt, leest ze mijn diepste binnenkant. Mijn kinderen motiveren me van binnen uit om dingen in mijn leven anders te doen. Hierdoor kwam ik in beweging. Ik kon eindelijk zien wat er binnen in me leefde, kon de potjes openmaken en creëerde zo de ruimte om te voelen wat ik echt wilde. Door lief te hebben wie ik in mijn geheel ben, kon ik gestalte geven aan mijn innerlijke kind en kon de wonde langzaam helen.  Problemen verdwenen door oplossingen vanuit de kern. Vanuit het “kleine meisje” dat zich nog niet kon profileren, ontpopte ik me tot een krachtige vrouw die zich niet langer hoeft te verstoppen. 

 

Mijn drijfveer

Wat je voor je kinderen wil, is geluk, gezondheid en groei. Dit kan je hun geven door jezelf te helen. Jouw pijn verdient jouw volle liefde en aandacht. Mijn missie als kindertolk is te vertalen wat jouw kind je vertelt over jezelf, over wat er op dit moment bij jou aandacht vraagt om bewust te worden en aan te pakken. Ik wil jou liefdevol en met veel begrip begeleiden zodat je helemaal mag openbloeien, weer voluit kan stralen en in je kracht kan staan. De pure wijsheid van kinderen is voor ons een geschenk voor het leven waar zowel zij als wij beter van worden. 

 

Het mooiste wat je kan worden, is jezelf.

Stap uit je hoofd en in je leven.

Pak je dromen uit en volg je hart.