Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk ® , Spiegelexpert & Spreker

Over Siska:

  • Opleiding kunstonderwijs, sinds 2020 zelfstandig als Kindertolk® - spiegelexpert & spreker. 
  • Volgde sociale vaardigheden voor jongeren en volwassenen, geweldloze communicatie. Sloot ook aan bij cursussen over o.a. Hoe omgaan met angst en Waarom praten belangrijk is.
  • Helpt ouders om hun kind te begrijpen.
  • HSP’er die luistert vol liefde en met heel haar gevoel.
  • Haar motto: “eerlijk is heerlijk!” 
  • Houdt van schommelen, zwemmen en reizen en het gevoel van vrijheid dat dit alles haar geeft.

MIJN VERHAAL 

Mijn dochter A. had heel veel wratjes toen ze 12 was. Uitbranden werkte niet en ze schaamde zich voor haar voeten. Ze vroeg me om de wratten te laten uitsnijden. 

Alles verliep goed tot het moment dat A. op de behandeltafel ging liggen. Ze vroeg of ze volledig verdoofd kon worden voor deze behandeling. Maar dat kan natuurlijk niet voor wratten. Hierop reageerde A. huilend met een duidelijke “neen”. Ze wou niet meer. Niemand kon haar overtuigen, en ik, ik voelde zo die NEE, die SCHRIK. Waarop ik zei: dan gaan we dat ook niet doen, we gaan dit hier nu niet forceren. 

Op weg naar huis weende A. en zei: “Sorry mama sorry en ben je nu niet boos?” Waarop ik zei: “Ik ben helemaal niet boos op jou.” We kropen in de auto en A. was nog aan het huilen en ik knuffelde haar intens. 

Ik begon uit het niets te vertellen over de bevalling en hoe er toen niet geluisterd werd naar MIJ. We werden zo cru uit elkaar gerukt, dat is zo hard en zo oneerlijk. Ik wilde haar als pasgeborene zo graag op mij leggen, zodat ze mijn lichaamswarmte kon voelen en mijn hartritme. Maar dit kon niet. Ik huilde ook om dit pijnlijke inzicht. We knuffelden en gingen naar huis. 

Een paar weken later kwam A. naar mij: “Mama, mijn wratjes zijn weg!” Alle wratten waren verdwenen. Hoe is dit mogelijk?  Ik luisterde onvoorwaardelijk naar A., zowel in haar wens naar een behandeling, als naar haar “Nee, ik wil toch niet meer”. Ik heb naar haar geluisterd, waardoor het inzicht kwam hoe pijnlijk het was dat er in mijn verleden niet naar mij geluisterd werd. Door te luisteren naar mijn kind en eindelijk te luisteren naar mijn eigen stuk, verdwenen haar wratjes met de horizon. 

Ik maak gezinnen gelukkig door te kindertolken en te luisteren. En zo breng ik rust in je gezin.