Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Gezinscoach, Accountmanager

Amélie huilde als baby voortdurend. Ik kon haar niet neerleggen of ze huilde. Ik moest haar constant dragen, wiegen en liefst uren lang mee rondlopen. Als ze dan eindelijk sliep en ik haar voorzichtjes in bedje neerlegde, werd ze binnen de twintig minuten terug wakker. Geen enkele methode rond slaaptraining hielp. Ik raakte fysiek uitgeput en kreeg het label van postnatale depressie. Ik weigerde medicatie te nemen, want ik voelde in elke vezel van mijn lijf dat ‘deze crisis’ een reden had. Ik had deze wake-up call echt nodig om bepaalde keuzes te maken in mijn leven. Amélie heeft bij haar geboorte iets laten geboren worden in mezelf. Iets in mij mocht wakker worden.

Mijn leven en dat van Amélie veranderde toen ik in aanraking kwam met babytherapie en het concept van kindertolken. Het was voor mij een evidentie dat ik na verschillende coachingsopleidingen ook de opleiding tot Kindertolk zou volgen. 
 
Als coach en Kindertolk® wil ik op mijn beurt ouders begeleiden in hun persoonlijke zoektocht. Als ervaringsdeskundige richt ik me vooral op ouders met een 'huilbaby' (ik hou niet zo van deze term, maar zo weet iedereen wat ik bedoel). Naast emotionele aanwezigheid en begrip, ervaren ouders ook verandering in het gedrag van hun baby.