Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Apotheker, Oplossingsgericht therapeut i.o.

Elke dag krijgen we een veelheid aan signalen van mensen rondom ons : van onze partner, van onze kinderen, ouders, collega’s… Sommige signalen keren vaak terug en trekken onze aandacht. Deze signalen zijn vaak spiegels van iets onderliggends : een pijn, een verlangen, een verwachting, een tekort… Als je in die spiegel kan, mag en durft kijken wordt “iets” in jou in beweging gezet. Dat “iets” is een persoonlijke kracht, die elk van ons diep in zich draagt en op elk moment kan aangesproken worden.

De essentie van mijn werk is samen met jou tijd en ruimte creëren om aandacht terug te schenken aan die signalen en samen een proces opstarten waarin we op zoek gaan naar wat die signalen voor jou betekenen in jouw context zodat je vanuit je kracht als mens kan groeien.

Als oplossingsgericht therapeut wil ik mensen op weg zetten, werken met hun sterktes en krachten. Het woord is hier van groot belang. Als kindertolk wil ik de spiegel ouder-kind centraal plaatsen. Met zijn gedrag, spel, ontwikkeling en/of klacht fluistert het kind ons boodschappen in die wij als ouder mogen leren begrijpen. Als systemisch kindercoach integreer ik graag familie-opstellingen in mijn werk waar nodig, zo worden verstrikkingen , conflicten , vermoedens….ook zichtbaar.

Als er dus iets is of gebeurt met je kind dat je niet kunt plaatsen maar  dat wel iets diep in je raakt, kan deze methodiek je zeker helpen en inzichten geven naar het kind en naar jezelf toe.

Aan alle ouders die ervoor openstaan om deze persoonlijke boodschap van hun kind te ontvangen, zou ik willen zeggen : “Welkom !”