Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk, Gezinscoach, Jeugd- en gezinsprofessional, Jeugdverpleegkundige

Sinds 2016 ben ik gecertificeerd Kindertolk. Een welkome aanvulling op mijn werkervaring en opleiding als jeugdverpleegkundige,  jeugd- en gezinsprofessional en tekencoach. Tevens een verrijking voor mezelf als mens en als moeder van onze drie kinderen.

In de afgelopen 30 jaar heb ik gewerkt met ouders en kinderen vanuit verschillende functies en organisaties. Ik vind het prachtig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en ouders daarin meegroeien. Elk gezin op zijn eigen manier. Bij de uitdagingen die het opvoeden met zich meebrengt, zijn ouders meestal prima in staat om dit zelf op te lossen. Maar soms kun je als ouder en kind een steuntje in de rug gebruiken. Of je merkt dat je ‘vast blijft zitten’ in een opvoedvraagstuk. Wil je daarbij hulp, dan ben je van harte welkom in mijn praktijk.

Ik richt me als gezinscoach niet alleen op de kinderen, maar vooral ook op de ouder(s). Mijn ervaring is dat ouders vaak van zeer goede wil zijn, en het beste van zichzelf geven. Toch blijft het gewenste resultaat soms uit. Tijdens de coaching door BlijThuis wordt vaak helder voor de ouder wat er ‘onderliggend’  in het gezin speelt, waardoor het gedrag van kind(eren) verklaard of versterkt wordt. Door hierbij stil te staan en het bewustzijn van de ouder te vergroten, blijkt het ‘probleemgedrag’ van het kind opeens verminderd of makkelijker te hanteren. Of ouders merken dat praktische tips die eerst niet werkten, dat nu wel doen.

Naast de PresentChild methode ben ik me verder gaan scholen in methodieken die helpen om het bewustzijn van ouders te vergroten.  Zo werk ik ook graag met Taal-in-Beeld tafelopstellingen en Individuele Opvoedopstellingen. Dit helpt gezinnen bij het verkrijgen van nieuwe inzichten en een sterkere verbinding tussen ouder en kind, wat ook op de langere termijn doorwerkt .

Nieuwsgierig wat ik voor jou of je kind kan betekenen? Bel of mail me voor informatie of voor het maken van een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Www.blijthuis-coaching.nl