Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

btn btn-green

Kindertolk®, gedragsvertaler, coach, specialist hoogbegaafdheid

Hoi, ik ben Marloes. Naast kindertolk, gedragsvertaler, coach en hoogbegaafdheidsspecialist ben ik ook moeder van een dochter en een zoon.

Mijn kinderen zijn vanaf het moment dat ze in mijn leven zijn, mijn spiegels en meest kostbare geschenk. Zij laten mij overduidelijk, subtiel en haarfijn zien wat zij nodig hebben en wat ik zelf nodig heb. Ze spiegelen wie ik óók ben en wat er in mij leeft, groeit en speelt. Ze vroegen me hun gedrag te doorzien, hulp te aanvaarden, de uitdaging aan te gaan, met hen, mijn omgeving en mezelf, zodat we samen kunnen (op)groeien. Ik ben mijn kinderen hier zeer dankbaar voor.

Alle, soms pittige en moeilijke, uitdagingen alsook mooie en verwonderlijke boodschappen die ze geven door alle jaren heen, is één grote leerschool, voor mezelf. Bewonderenswaardig hoe ze dat doen en hoe goed ze dat doen. Leren dat te zien en het vertalen is een mooie puzzel.

Een aantal jaren terug realiseerde ik me dat een groot deel van mij aan het overleven was, al vele jaren. Ik leerde delen van mezelf begrijpen en kennen die ik bewust of onbewust verstopt of geblokt had. Ik zag in dat ik voor mijn ouders, net als jij, een spiegelkind was, dat graag gezien, gehoord, erkend en geaccepteerd wilde worden voor wie ik was.

Jouw kind spiegelt jou en voelt loepzuiver aan welke delen van jou onopgelost, onbewust, ongeleefd of ongeliefd zijn. Je kind reageert op wie jij vanbinnen ook bent, laat dat aan je zien en geeft je dat terug op vele manieren, bijvoorbeeld via gedrag, spel, taalgebruik, maar ook door lichamelijk ongemak of ziekte.  

Je kind wil niets anders en niks liever dan dat jij gelukkig bent. Door echt te luisteren naar wat je kind je wil vertellen, neem je verantwoordelijkheid voor je eigen geluk en geef je jouw kind de kans om echt kind te zijn. Je geeft je kind daarmee een kostbaar geschenk.

Vind je het fijn om me te ontmoeten? Voel je dan vrij om contact met me op te nemen!

Of neem een kijkje op mijn website www.zonkids.nl.