Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Coach voor moeders, Geboorte in Kaart coach

Hoi, ik ben Janine!

Ik help moeders die zich zorgen maken over hun kind met het ontdekken en versterken van hun eigen moedergevoel, oerkracht en intuïtie (en hier op leren te vertrouwen) zodat zij díe moeder kunnen zijn die ze graag willen zijn, waardoor er meer rust ontstaat in het hele gezin.

NIET GEZIEN

Als kind voelde ik mij altijd anders. Ik had vaak het gevoel dat ik niet in deze wereld paste en doorzag altijd meteen als iemand niet de waarheid sprak. Ik maakte mij veel zorgen over ‘’grote mensen dingen’’ en kon niet tegen onrecht. En ik was extreem gevoelig voor sfeer. Ik kon nergens terecht met mijn ingewikkelde gevoelens en op een gegeven moment heb ik deze weggestopt en probeerde mij aan te passen in ‘’hoe het hoort.’’ Ik voelde mij vaak niet gezien, maakte mij onzichtbaar.

Hierdoor ben ik steeds meer vanuit mijn hoofd gaan leven en luisterde niet meer naar mijn intuïtie. Op een gegeven moment voelde ik dat er iets moest gebeuren. Ik werd steeds ongelukkiger en ik wilde niet op deze manier een voorbeeld voor mijn kinderen zijn. Ik begon aan mijn innerlijke zoektocht, ik ging mij verdiepen in HSP en las alles wat los en vast zat over ouderschap, bewustwording en psychologie. Ik begon ook te zien wat mijn kinderen mij spiegelden: het werd tijd om mijn ware zelf te ontdekken. Ik ging op zoek wat mijn eigen diepste wensen waren en ontdekte dat al die weggestopte gevoelens en oude pijn mij belemmerden om mijn hart te volgen en de vrouw/moeder te zijn die ik in werkelijkheid ben.

Als moeder weet je diep van binnen wat goed is voor je kind. Nadat ik veel innerlijk werk had gedaan, ben ik hier weer steeds meer op gaan vertrouwen. Dit was niet alleen voor mezelf heel fijn maar ook voor mijn kinderen. Doordat ik met mijn hart naar ze keek en luisterde begreep ik ze veel beter. En nu weet ik dat dit ‘’niet gezien’’ voelen telkens opspeelde en dat ik eerst mezelf moest gaan zien (mezelf serieus nemen) voordat ik verder kon.

Ik vind het moeilijk om te zien dat er zoveel kinderen én ouders aan het worstelen zijn. Het lijkt er steeds meer op dat alle kinderen in een bepaald hokje moeten passen. Vooral gevoelige kinderen passen vaak niet in zo’n hokje. En als moeder heb je de zware taak om je kind hierin te begeleiden. Als je dan als moeder erg gevoelig bent voor ‘’hoe het hoort’’ en wat anderen van jou vinden dan wordt het extra zwaar. Je raakt steeds verder verwijderd van je ware zelf.

Ik voelde aan alles dat ik een gids voor deze kinderen én vooral voor deze moeders wilde zijn. Naast de opleiding tot ouder & kindcoach heb ik nog vele trainingen en opleidingen gevolgd voor verdere verdieping. Waaronder de opleiding PresentChild. Deze opleiding heeft mij heel veel gebracht en past helemaal bij mijn missie! Al deze kennis en ervaring, inclusief mijn eigen gevoelige aard, sterke intuïtie en levenservaring, heb ik samengevoegd zodat ik jou als moeder steviger in je ouderrol kan laten staan en de band met je kind versterkt wordt.

Mijn Missie: ik wil graag moeders helpen die vastlopen in de opvoeding en zich zorgen maken om hun kind. Moeders waarbij alles zwaar voelt en niet meer kunnen genieten van hun kind. Ik help ze om weer vanuit hun hart naar hun kind te kijken, wat zit er achter het gedrag. Achter elk gedrag zit een behoefte, ik help moeders ontdekken wat deze behoeftes zijn zodat ze hun kind beter begrijpen en echt kunnen ZIEN.

Wat doe ik anders dan een andere ouderschapscoach? Bij de meeste ouderschapscoaches krijg je tips en handvatten om het gedrag van je kind te begrijpen en hoe er mee om te gaan. Ik begin bij de basis: ik breng jou, als moeder, weer in contact met je diep, innerlijk weten en de liefdevolle moeder in jou. Ik kan heel sterk aanvoelen wat er nodig is en waar de kern van het probleem zit. Dit doe ik onder andere als Kindertolk: wat spiegelt jouw kind? Een geweldige tool die heel helpend is voor meer rust in je gezin en om jezelf beter te begrijpen.

Ik heb een holistische kijk, ik kijk naar het hele verhaal. Ook is het mogelijk om jouw geboorteverhaal (of van je kind) in kaart te brengen. Want de geboorte heeft ontzettend veel impact op de rest van je leven.

Ook leuk om te weten: Ik ben getrouwd en wij hebben een dochter (2001) en een zoon (2003). Wij wonen met z’n viertjes én 2 katten in Hattem. Ik vind het heerlijk om een terrasje te pakken, naar een bandje te kijken en fijne gesprekken (met diepgang) te voeren met vrienden. Ook hou ik van lezen en ik ben aardig sportief, ik loop 3 keer per week hard. Op vakantie ga ik het liefst naar de bergen, maar ook de zee trekt mij. Ik ben nuchter, realistisch maar ook spiritueel. Ook ben ik ontzettend leergierig, gevoelig, betrokken en empathisch. Wat anderen over mij zeggen: Eigenzinnig, sterk, een doorzetter, eerlijk, rustig en ondernemend. Wat handig is in mijn huidige werk: Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het gedrag van mensen, waarom iemand doet zoals hij doet. Waar is dit gedrag uit ontstaan. Ik geloof dat elk mens van nature GOED is.

Je mag altijd vrijblijvend contact opnemen, dan kijken we samen wat de beste optie is. Ook kun je een gratis moederkrachtsessie boeken.