Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Kinder- en Jeugdcoach, Outdoor Life Coach

“Jouw zoon wil dat je geen sorry meer zegt voor dingen die je goed doet”. Dit was de eerste zin die mijn medestudent Sonja aan mij terug gaf tijdens de Training tot Kindertolk. Vanaf dat moment was ik ervan overtuigd dat kindertolken werkt. Die zin raakte mij diep en had een helende werking voor mij én voor mijn zoon. Ik wens jou, dat jij en jouw kind dit tijdens een kindertolktraject ook mogen ervaren.

Mijn naam is Ellen Küppers, Duitse, geliefde, moeder en bonusmoeder, oma en bonusoma, sinds 34 jaar gelukkig in Nederland.

Ik ben een gevoelsmens die het liefst naar haar intuïtie luistert, een denker die alles wil begrijpen en een doener die van aanpakken houdt. Soms is dat lastig, maar ik weet inmiddels dat juist deze combinatie mij helpt bij wat ik doe en mij maakt tot wie ik ben. Anderen zeggen van mij dat ik een mens met een groot hart ben en de vinger op de zere plek durft te leggen zonder de verbinding met de ander kwijt te raken.

Als kindertolk ga ik er vanuit dat onze kinderen ons - met dat wat ze ons zeggen en laten zien én voelen - waardevolle boodschappen geven. Nog meer dan andere mensen zijn onze kinderen onze spiegel, en met hun eerlijkheid en openheid tonen ze ons onze positieve én negatieve kanten. Onze kinderen kennen ons zo goed, dat zij ons werkelijk raken als zij bijvoorbeeld heel boos of lief, angstig of moedig, opstandig of meegaand, teruggetrokken of open, lusteloos of energiek, ongemotiveerd of enthousiast, overprikkeld of in balans zijn. Houden zij ons een positieve spiegel voor, dan zijn we zielsgelukkig. Laten ze ons echter in de negatieve spiegel kijken, dan weten we vaak niet goed wat we daarmee aan moeten.

Een kindertolktraject kan helpend zijn, omdat de vertaling van dat wat ons kind ons laat zien, ons een sleutel geeft waarmee wij toegang tot de onderliggende boodschap krijgen. Zo krijgen we weer toegang tot stukken van onszelf die ontoegankelijk geworden zijn. Het mooie is, dat wij ons gedrag daarop kunnen aanpassen zodat ons kind van onze ervaring profiteert zonder dat het zelf op consult hoeft te komen. Met andere woorden, onze kinderen en wij kunnen op een liefdevolle manier heling vinden en zo weer 'ons beste zelf' worden.

Al vroeg wilde ik docent worden, omdat ik zelf ervaren had hoe belangrijk het is als er mensen zijn die je helpen je te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Jarenlang heb ik dan ook met veel plezier in het voortgezet onderwijs gewerkt als docent, mentor en leerlingbegeleider. Onvermijdelijk ontstond de wens om mij helemaal op de individuele begeleiding van leerlingen te kunnen richten. Dit doe ik sinds mijn opleiding tot kinder- en jeugdcoach in 2018 met veel vreugde en passie.

Tijdens de begeleidingstrajecten heb ik vaak gemerkt dat ook ouders een steun in de rug kunnen gebruiken, en ook hier wilde ik iets mee. Omdat ik van de natuur houd, en met name tijdens de coronapandemie ervaren heb dat die helend voor ons kan zijn, heb ik in 2021 de opleiding tot outdoor-life coach afgerond. De Training tot Kindertolk daarna in 2023 is in mijn ogen de ultieme schakel voor mij als coach omdat ik met deze methode zowel ouders als kinderen kan helpen.