Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk® en houder gastouderbureau

Geraakt…

Een paar jaar terug nog keek ik heel anders naar het gedrag van mijn kinderen. Mijn zoon had ik onbewust een stempel gegeven. Ik vond het moeilijk om te zien dat hij zo zwaarmoedig en boos kon zijn en probeerde van alles om iets daarin te verlichten. Tot gesprekken met professionals aan toe. Via een kindertolktraject bleek dat hij (zwaar) moedig op allerlei manieren probeerde te laten zien dat ik veel meer naar mijn gevoel toe mocht gaan en dat ik de boosheid in mij op een andere manier mocht gaan uiten. Die inzichten gun ik iedere ouder!

Ervaring

Sinds 2007 run ik Parento Gastouderbureau en spreek ik ouders die moeite hebben met bepaald gedrag van hun kind. Huilbaby’s, kinderen met slaapproblemen, woede aanvallen, eet- of drinkproblemen, problemen met ontlasting en/of zindelijk worden, kinderen die kampen met verlatingsangst, onzekerheid, kinderen die veel verkouden of ziek zijn en zo nog veel meer. Nu ik kindertolk@ ben weet ik hoe fijn ouder én kind geholpen kunnen worden op dit gebied. Het extra jaar ‘Coachende vaardigheden voor Kindertolken’ vóór de opleiding tot Kindertolk heeft me ontzettend mooie tools gegeven om allereerst zelf als persoon en ouder te groeien en daarnaast ook om andere ouders extra handvaten te bieden tijdens en na een kindertolktraject. Mijn eerste kindertolktrajecten met ouders via de Present Child methodiek waren meteen bijzonder. Dat ik nu zelf samen met de ouder het verschil kan maken voor een kind, maakt me dankbaar en blij. Wie weet pak jij ook die kans voor je eigen gezin…

Hartelijke groet,

Sonja Hes-Dekker