Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk® en homeopaat

Ik ben homeopaat en vind het zo’n mooi vak, dat ik lang heb gedacht dat ik daar niets naast zou willen doen. Totdat de PresentChild methode, ook wel het kindertolken genoemd, op mijn pad kwam. Ik dacht meteen: “Ja! Dit klopt, het past bij mij, sluit aan bij homeopathie en is een mooie aanvulling op mijn vak”. En niets bleek minder waar. Naast dat de opleiding mij zelf verdieping heeft gebracht, hoor ik aan de reacties van ouders terug dat wat we als kindertolk doen de kern raakt.

Het is ook nogal wat om op te groeien. Er valt zo veel te leren en te ontdekken en er zijn zoveel obstakels te overbruggen. Als je ziet dat het op bepaald vlak even niet lekker gaat met je kind, probeer je als ouder op alle mogelijke manieren te helpen. Soms heb je al zo veel geprobeerd en raakt je arsenaal aan mogelijkheden op. Hoe nu verder? Een kindertolk werpt net even een ander licht op de situatie waardoor er wél weer mogelijkheden ontstaan.

Als aanvulling op het kindertolken geef ik, indien gewenst, ook homeopathische ondersteuning. Deze combinatie geeft je als ouder nieuwe handvaten én je kind een steuntje in de rug.

Ik werk in Lienden (de Betuwe) en in Den Haag.

Suzanne van Berkel
Binnendoor praktijk voor homeopathie en kindertolk