Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk ®, Coach, Babymassagedocent, Reiki.

Ik heb jarenlang gewerkt in de kinder en jeugdpsychiatrie waar ik veel onveilig gehechte kinderen tegen kwam. Daar wilde ik heel graag iets meer in betekenen. Veilige hechting ontstaat in de babyperiode en is een basis die ieder mens nodig heeft. Het maakt dat een baby zich zeker en geliefd voelt. Dit zijn voorwaardes om op ontdekking uit te gaan, te leren en zich te ontwikkelen. Ontbreekt die veilige basis, ontstaan er problemen met de eigenwaarde op jonge, maar ook latere leeftijd en kunnen er ontwikkelingsproblemen ontstaan.

Omdat ik ook enorm gefascineerd was door de lichaamstaal en manieren van communiceren van een baby, begon ik met het geven van babymassage cursussen. Dit is namelijk een geweldig mooi middel om je kindje beter te leren kennen, zijn behoeftes beter te zien en die veilige hechting stimuleert. Ik begon mijn eigen babymassage praktijk, en coachte daarnaast ook ouders en verzorgde workshops oa over lichaamstaal en communicatiestijlen.

Ik volgde opleidingen en ik zelf en mijn praktijk groeide. Niet alleen ouders met hun baby vonden de weg naar mijn praktijk, maar ook die met hun peuter, kleuter of basisschoolkind. Wat mijzelf nog het meest heeft doen groeien is het moeder worden van mijn eigen kinderen.

Ik zag dat ik mijn kinderen dingen mocht leren, maar ik ook zoveel van hen te leren had! Dat wat mij raakte of wat ik lastig vond in hun gedrag vertelde meer over mijn eigen blinde vlekken, mijn kinderen spiegelden mij voortdurend...soms lastig, maar vooral heel leerzaam en mooi. Ik las hierover in het boek fluisterkind. Dit boek en deze methodiek boeide mij enorm. En zo kwam het dat ik de opleiding tot kindertolk ben gaan volgen en deze methodiek met veel plezier in mijn praktijk toepas. Deze methode is zo doeltreffend en effectief, iedere keer is het weer mooi om dit met ouders samen te mogen ervaren en te zien hoe ouder en kind hier zoveel profijt van hebben.