Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

btn btn-green

Kindertolk®, massagetherapeut, begeleider Familieopstellingen

'Luisteren' naar je kind

Ik was meteen enthousiast over de Methode PresentChild, wat een bijzondere manier om via je kind(eren) een onbewust deel van jezelf helder te krijgen. Ik heb ervaren dat kinderen altijd iets van je spiegelen en reageren op hoe ik mij voel. Vaak stond ik ook versteld van de wijze woorden die ze soms spraken. Maar dat zij met hun gedrag, spel of fysieke klacht iets aan mij duidelijk willen maken, heeft gemaakt dat ik op een nieuwe manier naar mijn kind en het gedrag dat ik zo lastig vond, ging kijken. Ik werd nieuwsgrierig!

Mijn vermoeden dat kinderen onze leermeesters zijn, werd mij nu pas echt helder. Ik hoop dat je ook nieuwsgierig bent geworden om te gaan “luisteren” naar de onderliggende boodschap die jouw kind of de kinderen in je omgeving, voor je heeft. Hier gehoor aan geven, betekent niet alleen een verrijking voor jezelf, maar zal ook positief doorwerken op je kind.

'Luisteren' naar je lichaam

Massage is een heerlijke manier om je te ontspannen. Een moment van tijd en aandacht voor jezelf! Maar massage biedt meer. Het is ook een fijne manier om bewust contact te maken met je lichaam. In de drukte van alledag hebben we vaak nog maar weinig contact met ons lichaam. De werking van ons lichaam is fantastisch! Zo registreert het alles wat we zien en ervaren. Het is daarmee ook een bron van informatie. Wanneer er een onbalans ontstaat, laat het via signalen als pijn, moeheid of andere klachten regelmatig van zich horen. Helaas luisteren veel mensen daar (liever) niet naar.

Met aandacht en vanuit rust nodig ik je uit jezelf te gaan beluisteren. In de aanraking van de massage kun je dan gaan voelen hoe het is. De massage leidt zo tot meer bewustwording en inzicht in jezelf.