Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op! Er zijn er dus heel erg veel! Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk® en ambulant begeleider

Welkom op mijn kindertolk pagina.

Wat goed dat je op zoekt bent naar oplossingen voor de problemen die je met de opvoeding van je kind ervaart. Je hebt vast al van alles geprobeerd en ervaren dat  tips maar even  of helemaal niet werken. Soms ben je dan weer terug bij af en gevangen in een situatie die allerlei negatieve emoties  of apathie kunnen veroorzaken.

Hoe kan dit toch?  Wat is er aan de hand dat het jou niet lukt om dit gedrag van je kind bij te sturen? En waarom doet het jou zoveel? Mogelijk slingert heen en weer tussen:” het is mijn schuld” en” het ligt aan mijn kind”. Maar er is een oplossing!  Je kunt uit die pijnlijke situatie komen.

Ik laat jou, aan de hand van een aantal vragen, het verhaal over het probleem met je kind vertellen. Dit verhaal vertaal ik voor jou. Met als resultaat: Je kan het gedrag van je kind vanuit begrip voor jezelf en je kind bijsturen of, wat vaak gebeurt: je kind verandert zonder dat jij er echt iets voor doet. Je voelt je meer ontspannen en krijgt meer zelfvertrouwen en dat komt je kind ten goede.

Hoe dit kan? Kinderen spiegelen door hun gedrag wat er in de ouder onbewust nog leeft aan kinderpijn.

Allerlei soorten problemen kunnen een aanleiding zijn om bij mij te komen.

  • Bedplassen, zindelijkheid
  • Pesten of gepest worden.
  • Niet willen eten, slapen, luisteren, onhandelbaar zijn.
  • Ruzie maken met broer of zus, vriendjes.
  • Ontoegankelijk zijn, niet echt spelen.
  • Zeuren, overmatig aandacht vragen, enz.

Ik steun jou vanuit het diepe besef dat inzicht in je eigen kinderpijn, hoe moeilijk en pijnlijk dat ook kan zijn uiteindelijk de weg vrij maakt voor een onbelaste relatie met je kind.

Mijn speciale betrokkenheid gaat uit naar ouders die zelf geen goede jeugd gehad hebben. Van binnen uit weet ik hoe je dan bij je eigen kinderen getroffen kan worden door dingen uit het verleden. Als kind uit een gezin waarin de situatie niet was zoals die moest zijn, heb ik ervaren hoe afhankelijk en kwetsbaar  ik was en hoe er niet voor mijn behoefte gezorgd werd. Als moeder van twee kinderen voelde ik mij tekortschieten. Hoe graag ik ook een goede moeder wilde zijn, in mijn beleving faalde ik. Ook zag ik mijzelf dingen doen die ik mij voorgenomen had niet te doen. In een PRI® traject heb ik geleerd wat de pijnlijke gevoelens in het heden mij lieten zien over de pijn van het kind dat ik was. Het heden werd hierdoor ontdaan van de pijn uit het verleden. Pas toen kon ik onbevangen naar de behoefte van mijn kinderen kijken.

De kindertolk® methode geeft mij een instrument om ook jou relatie met je kind te ontdoen van de storende invloed uit jouw eigen verleden. Je kind spiegelt dit. Een groter geschenk is er niet voor jou en je kind. Ik ben opgeleid als leerkracht en als sociaal werker en heb een veelzijdige werkervaring als leerkracht, pedagogisch medewerker, trainer en coach. Momenteel werk ik in de ambulante thuis begeleiding met ouders en kinderen die een diagnose hebben en als kindertolk

Raakt dit iets in jou en wil je op weg naar een relatie waarin je echt begrip voor het gedrag van je kind  hebt en voelt wat de juiste hulp is?

Bel gerust voor een afspraak of informatie.