Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk® en (kinder-)yoga docente.

“Why fit in when you were born to stand out” – dr. Seuss…

Met mijn bedrijf Whole Natural Family wil ik je, als Kindertolk (met de PresentChild methode) en (Kinder-)yogadocente, via een persoonlijk traject of in een groep, door blogs, lezingen en workshops, informeren, inspireren en begeleiden zodat jij weer dicht bij je ‘eigen natuur’ kan komen. Zo kan je in je eigen, unieke kracht staan en mag je uitblinken in jouw leven.  

Van jongs af aan heb ik een diepgeworteld gevoel kinderen te willen helpen. Na mijn studie Kinderpsychologie heb ik als vervolgopleiding de training tot Kindertolk® gedaan. Verder volg ik nu, aansluitend op mijn kinderyoga docentenopleiding, de yogadocentenopleiding voor volwassenen. Gedurende mijn studie Psychologie werd het mij duidelijk dat een kind alleen geholpen kan worden binnen het gezin en dynamische omgeving waarin het leeft; PresentChild sluit hier naadloos op aan…

De liefde tussen een kind en de ouders is onvoorwaardelijk. Net zoals wij het heel belangrijk vinden dat het goed gaat met onze kinderen, is het voor hun net zo belangrijk dat het goed met ons gaat. Onze kinderen zijn daarin onze meest zuivere gids. Als er, bijvoorbeeld met één van de ouders, of de relatie tussen de ouders of het kind en de ouder(s), iets aan de hand is, zullen kinderen dat op hun eigen manier, door fysieke klachten, (probleem)gedrag en leerproblemen, aan ons proberen duidelijk te maken.

Als Kindertolk kan ik helpen om hetgeen jouw kind je ‘influistert’ te vertalen naar een helder, te begrijpen verhaal. De bewustwording van de boodschap van jouw kind en vooral de positieve verandering die dit op je leven kan hebben heeft ook weer een positief effect op je kind. Dat is één van de sterkste punten van deze methode; als je als ouder jezelf helpt, help je ook je kind… een betere motivatie is er niet!

PresentChild heeft ook mijn eigen leven verrijkt; ik ben met hele andere ogen naar mijn eigen twee kinderen gaan kijken en het luisteren en begrijpen van hun ‘fluisterverhalen’ hebben mij op een diep niveau mogen helen. Het is zo bijzonder en hartverwarmend dat onze kinderen zo onvoorwaardelijk hun hele bestaan inzetten om ons de weg te wijzen en weer in balans te brengen. Vanuit een leven ‘samen in balans’ kan iedereen binnen het gezin zijn talenten optimaal ontwikkelen.