Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, kindercoach, gezinscoach en docent kinderyoga

“Why fit in when you were born to stand out” – dr. Seuss…

Van jongs af aan heb ik een diepgeworteld gevoel kinderen te willen helpen. Na mijn studie kinderpsychologie heb ik als vervolgopleiding de training tot Kindertolk® gedaan en daarnaast ook een docentenopleiding kinderyoga. Het werd mij steeds duidelijker dat een kind alleen geholpen kan worden binnen het gezin en dynamische omgeving waarin het leeft; PresentChild sluit hier naadloos op aan…

De liefde tussen een kind en de ouders is onvoorwaardelijk. Net zoals wij het heel belangrijk vinden dat het goed gaat met onze kinderen, is het voor hen net zo belangrijk dat het goed gaat met ons. Onze kinderen zijn daarin onze meest zuivere gids. Als er, bijvoorbeeld met één van de ouders, of de relatie tussen de ouders of het kind en de ouder(s), iets ‘aan de hand’ is, kunnen kinderen dat op hun eigen manier, door (probleem)gedrag, fysieke klachten en leerproblemen, aan ons proberen duidelijk te maken. Het ‘probleem van het kind’ staat dan symbool voor iets anders dat aandacht nodig heeft.

Als kindertolk kan ik helpen om hetgeen jouw kind je ‘influistert’ te vertalen naar een helder, te begrijpen verhaal. De bewustwording van de boodschap van jouw kind en vooral de positieve verandering die dit op je leven kan hebben, heeft ook weer een positief effect op je kind.. die ruimte krijgt zijn eigen verhaal te vertellen. Dat is één van de sterkste punten van PresentChild; als je als ouder jezelf helpt, help je ook je kind… een betere motivatie is er niet!

Echt ‘luisteren’ naar mijn kinderen heeft ook mijn leven verrijkt; ik ben met hele andere ogen naar mijn eigen twee kinderen gaan kijken. Het luisteren en begrijpen van hun ‘fluisterverhalen’ hebben mij zoveel waardevolle inzichten gegeven.. en wij als gezin zijn zo gegroeid. Het is bijzonder en hartverwarmend dat onze kinderen onvoorwaardelijk hun hele bestaan inzetten om ons de weg te wijzen en weer bij onszelf te brengen.. bij wie we van nature zijn. Vanuit je eigen kracht creëer jij een leven waarin jij en je gezin de ruimte hebben jullie zelf te zijn en ‘vanuit je eigen natuur te leven’.