Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk® / Coach Zelfbewust Opvoeden

Over mij en mijn twee levensechte spiegels
Ik ben moeder van Niels (2002) en Thiemo (2007). Prachtjongens, die mij allebei op hun eigen wijze een kristalheldere spiegel voorhouden met hun ‘wezen’, gedrag, kwalen en ontwikkeling. Vooral Thiemo, met downsyndroom en autisme, zorgde voor een diep inzicht in wie ik was geworden én wilde zijn.

Nog dagelijks spiegelen Thiemo en Niels mij hoe het diep van binnen met me is. Soms is dat fijn, soms is hun spiegel confronterend en pijnlijk. Maar ik blijf kijken. Vol verwondering. Het levert me nog steeds zoveel op om op deze manier naar mijn kinderen te kijken en ernaar te handelen. Het maakt me gelukkiger en ruimer. En bovenal een liefdevollere, geduldigere en effectievere moeder.

Opvoeden met meer plezier, rust en harmonie
Ik geloof sterk in de wisselwerking tussen ouder en kind. Er ontstaat meer plezier, harmonie en rust in een gezin als ouder en kind elkaar begrijpen. Het begrijpen van je kind kan soms best lastig zijn. Door middel van de PresentChild Methode begeleid ik jou als ouder bij het met andere ogen kijken naar je kinderen én hun gedragingen.

Hoe spiegelen kinderen?
Je kinderen spreken niet zo zeer tegen je met woordentaal, maar gebruiken vaak een taal die via hun gedrag, spel, ontwikkeling, slaap en dromen, eten en zindelijkheid e.d. tot uitdrukking komt. Zij spiegelen met deze ‘taal’ de 'blinde vlekken' van jou als ouder.   

Je zult versteld staan hoe nauwkeurig het verhaal van je kind overeenkomt met ‘iets’ wat op een ander niveau ook in jouw leven speelt. Je ‘weet’ dat het klopt. En als je er als ouder naar handelt, zie je hoe dat direct doorwerkt op je kind. Dan verdwijnt of verbetert eventueel 'problematisch gedrag' van je kind.

Opvoeden wordt dus gemakkelijker en leuker als je kunt ‘verstaan’ wat je kind je nou eigenlijk te vertellen heeft. Als je kunt  verstaan wat je kinderen van jou nodig hebben.

Mijn achtergrond
Naast Kindertolk ben ik gediplomeerd holistisch coach met als specialisatie ‘zelfbewust opvoeden’. Op mijn website kan je meer lezen over wat het betekent om zelfbewust op te voeden.

Je kunt bij mij kiezen uit twee individuele trajecten:
1.    Bij het Kindertolk® consult vertaal ik het gedrag van je kind naar de boodschap voor jou als ouder.
2.    Bij het intensievere Traject Zelfbewust Opvoeden (voor individuen én koppels) gaan we een stuk verder en dieper. Naast dat ik het gedrag van je kind voor je vertaal, ga ik met je op pad om aan de hand van de gekregen boodschap te veranderen in een completere, liefdevollere en effectievere ouder.

Spiegel Workshop ‘Je kind als spiegel’
Tijdens de Spiegel Workshop ‘Je kind als spiegel’ die ik regelmatig aanbied, ga je zelf aan de slag met de PresentChild Methode om te ontdekken wat jouw kind je spiegelt. Je doet dat dan samen met andere ouders in een veilige en intieme sfeer.

Meer weten of aanmelden?
Kijk voor meer informatie en aanmelden op mijn website www.sameneigenwijs.nl.
Ben je geïnteresseerd in een Spiegel Workshop, maar staat er geen gepland? Of wil je deze cursus graag doen met een aantal vriendinnen? Laat het me weten via mail. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 4) plan ik dan een extra workshop.