Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Therapeutisch Begeleider

Mijn naam is Eeltje Heida (1970) en ik woon met mijn man en onze 3 zonen in het dorp Nieuwehorne, dichtbij Heerenveen.

In de zomer van 2015 heb ik mijn eigen praktijk, genaamd "De Waterdrager", opgericht.
Water staat voor mij voor 'reinigen', 'opschonen' en het maakt vruchtbaar, water staat ook symbool voor emotie en het helpt tegen 'de dorst'.
Als waterdrager wil ik er graag zijn voor jou als cliënt, zodat jij de antwoorden in jezelf kunt vinden, want de antwoorden op jouw vragen kan ik je niet geven, die liggen opgesloten in jezelf. Wat ik doe als Kindertolk® is jou begeleiden om de antwoorden te kunnen "lezen" en invoelen.

Het daadwerkelijk inschrijven van mijn praktijk bij de KvK was voor mij een bijzonder moment, omdat ik in 2012 een –toch wel levensveranderende- stap heb gezet en daarbij volledig mijn hart en mijn passie ben gaan volgen: ik wil therapeut worden!

Mijn opleiding en werkervaring liggen op een heel ander vlak (HEAO Bank- en Verzekeringswezen). Ik kon daar echter nooit goed "mijn ei in kwijt".
Daarbij kwam dat ik door mijn schildklierziekte vaak erg vermoeid was. Ik heb toen de knoop doorgehakt en ben gestopt met mijn toenmalige baan.

In de loop der jaren had ik gemerkt dat mijn passie ligt bij het helpen van mensen op het emotionele vlak. Ik kan snel invoelen wat er aan de hand is en kan dit ook goed verwoorden.
Doordat mijn ziekte zich stabiliseerde, onze kinderen de kleuterfase allemaal achter zich hadden gelaten en ik langzamerhand weer wat meer energie kreeg, kwam er een verlangen in mij om me te gaan scholen op het gebied van het therapeutisch begeleiden van mensen.

Na de 2-jarige opleiding tot Therapeutisch Begeleider bij Opleidingsinstituut Mirre heb ik aansluitend de opleiding tot Kindertolk, volgens de PresentChildMethode®, gedaan.
Dit voelde voor mij als een schot in de roos: kinderen helpen en tegelijkertijd ook hun ouder(s).

Daarnaast heb ik altijd al iets met taal gehad en dat komt mij nu heel goed van pas bij het vertalen! En ik houd van kinderen uiteraard! Zo puur, zo oprecht, nog zonder de 'maskers' die wij volwassenen zo vaak maar al te goed kennen..

Daarnaast houd ik ook van 'gewoon', in de zin van: ik voer de gesprekken 'gewoon' bij mij thuis aan de keukentafel in onze woonkeuken. Niet in een aparte ruimte, maar in huiselijke sfeer: "Alsof ik even een bakje kom doen bij de buurvrouw", kreeg ik laatst van iemand terug op mijn vraag hoe ze de gesprekken had gevonden, "dat praat makkelijker en ik voelde me helemaal thuis bij jou".

Deze feedback hoor ik vaak, men voelt zich snel thuis bij mij. Wil je weten of dat voor jou ook zo is? Bel of mail me dan voor een kennismakingsgesprek. Dit is vaak een gesprekje van een half uur en dit eerste gesprek is gratis.