Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk en deugdenbegeleider.

Anders kijken naar kinderen

“Kijk eens met andere ogen naar (je) kinderen” is het voorstel van Nora Naber als kindertolk en deugdenbegeleider aan ouders en opvoeders. Onderzoek eens wat de boodschap achter het probleem van het kind is en ontdek wat het met jouzelf te maken heeft. Dat doe je door in de spiegel te kijken die je kind je voorhoudt.

Onbewust geeft het kind namelijk allerlei signalen af door middel van zijn of haar gedrag; lichaamstaal; spel; slapen en dromen;  ontwikkelingsachterstanden of leerproblemen; lichaamsfuncties, zoals eten, plassen, poepen; of lichamelijke klachten. Het kind maakt ook duidelijk hoe je hem of haar kan helpen; soms door middel van een heel stappenplan!  

Kinderen laten zien welke deugden bij jou sterk aanwezig zijn en welke best meer aandacht mogen krijgen. Daarbij zie ik de deugden als zaadjes. Sommige zaadjes krijgen meer verzorging en liefde dan andere zaadjes. Sommige zaadjes groeien uit tot grote bomen met sterke takken, omdat ze gezien en gewaardeerd worden. Andere zaadjes zijn niet zo geliefd en worden met een steen bedekt. Neem bijvoorbeeld assertiviteit. Als jouw ouders vroeger deze deugd niet (h)erkenden en verwarden met brutaliteit, hebben ze wellicht gehoorzaamheid van je verlangd. De kans is groot dat de deugd alsnog een keertje aan de deur klopt bij jou. Je kind zal dit namelijk spiegelen. Zie het als een tweede kans om de deugd te ont-dekken en alsnog te laten groeien en bloeien. 

Een kindertolk geeft je adviezen hoe je de aanwijzingen van je kind concreet kunt toepassen in je leven, relatie, werk of de opvoeding. Ben je nieuwsgierig geworden? Wil jij ook weten welke boodschap jouw kind of bijvoorbeeld je leerling voor je heeft? Neem dan contact op met mij via beanoor@live.nl of bel me op tel. nr. 06-16965583.