Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk en deugdenbegeleider.

Anders kijken naar kinderen

“Kijk eens met andere ogen naar (je) kinderen” is het voorstel van Nora Naber als kindertolk en deugdenbegeleider aan ouders en opvoeders. Onderzoek eens wat de boodschap achter het probleem van het kind is en ontdek wat het met jouzelf te maken heeft. Dat doe je door in de spiegel te kijken die je kind je voorhoudt.

Kinderen laten zien welke deugden bij jou sterk aanwezig zijn en welke best meer aandacht mogen krijgen. Daarbij kun je de deugden zien als zaadjes. Sommige zaadjes krijgen meer verzorging en liefde dan andere. Sommige zaadjes groeien uit tot grote bomen met sterke takken, omdat ze gezien en gewaardeerd worden. Andere zaadjes, zoals assertiviteit, kracht, wijsheid of onthechting, worden mogelijk niet herkend als deugd en zijn niet geliefd. Zij raken onder een steen be-dekt. De kans is aanwezig dat de deugd alsnog een keertje bij jou aan de deur klopt. Bijvoorbeeld doordat je kind dit spiegelt. Zie het als een reminder, en een tweede kans om de deugd te ont-dekken en alsnog te laten groeien en bloeien. Of om te snoeien aan 'de boom' die wel heel groot geworden is. 

Een kindertolk geeft je adviezen hoe je de aanwijzingen van je kind concreet kunt toepassen in je leven, relatie, werk of de opvoeding. Ben je nieuwsgierig geworden? Wil jij ook weten welke boodschap jouw kind voor je heeft? Of je leerling? (Als leerkracht heb je immers niet één maar heel veel spiegeltjes in de klas.) Neem dan contact op met mij.