Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op! Er zijn er dus heel erg veel! Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk, karaktercoach (deugdenbegeleider)

Boodschap van je kind

Als ouder willen we het allerbeste voor ons kind. We willen dat ons kind gezond is, goed eet, drinkt en voldoende rust, zelfvertrouwen heeft, vriendjes heeft en ook nog eens goede resultaten haalt op school. Als het niet goed gaat, met je kind, zit jij ook niet lekker in je vel.

Kan je je dan voorstellen, dat dit wederzijds is? Dat jouw kind ook aanvoelt, hoe het met jou gaat? Haarfijn zelfs? Wij maken ons zorgen om onze kinderen, maar onze kinderen maken zich ook zorgen om ons. Niet dat zij dat bewust doen. Nee, meestal niet. Zij zullen ons ‘hun zorgen’ als in een spiegel tonen door middel van hun gedrag of door een lichamelijke klacht.

Kinderen maken probleemloos contact met het kind in ons – het kind dat wij vroeger waren – maar waar wij geen aandacht (meer) aan schenken. Wij zitten vaak vol van de overtuigingen die we hebben meegekregen tijdens onze opvoeding. Maar nu ineens is daar je kind, dat jou middel van zijn gedrag, aan het licht brengt wat er met jóu aan de hand is. Is dat niet wonderlijk?

Kinderen maken zich zorgen over je als je te hard werkt, als je niet je hart volgt, als je jezelf wegcijfert, als je ongezond leeft. Kinderen zullen heel hard hun best doen om jou dit duidelijk te maken, dat je moet veranderen om te kunnen groeien. Ze zullen er alles aan doen om jou duidelijk te maken wat jou te doen staat.

Wat voor ouders opgaat, geldt ook voor onderwijzers. Een onderwijzer heeft zelfs een klas vol met spiegeltjes.
Als kindertolk wil ik samen met jou ont-dekken welke boodschap jouw kind (of je leerling) voor je heeft. Ik stel vragen, luister en vertaal, van hart tot hart.

Soms heeft het kind zelfs een heel stappenplan voor je klaarliggen voor hoe jij jezelf kunt helen. Als je daarmee aan de slag gaat, zal je merken dat ook het gedrag van je kind, waar jij je zo’n zorgen om maakte, verbetert.

Een kindertolk geeft je adviezen hoe je de aanwijzingen van je kind concreet kunt toepassen in je leven, relatie, werk of de opvoeding. Ben je nieuwsgierig geworden? Wil jij ook weten welke boodschap jouw kind voor jou heeft? Neem dan contact op met mij via beanoor@live.nl of bel mij via tel. 06-16965583.