Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®

Op het moment dat je deze site bekijkt en zoekt naar een oplossing voor jouw zoon of dochter, wens ik je toe dat je dit mooie nieuwe pad gaat belopen. En wellicht met andere ogen naar het gedrag van jouw zoon of dochter gaat kijken. Als het niet goed gaat met jouw kind, of het nu gaat om grote of kleine problemen, dan kan het je als ouder enorm raken. Een kind komt uit jou en is een deel van jou.

Als ouder heb je er ALLES voor over dat het goed gaat met jouw zoon of dochter: dat het groeit, gezond en gelukkig is. Je ziet vaak in een oogwenk dat het niet goed gaat: een blik, de houding, de woorden. Of misschien is er strijd. Of juist teruggetrokkenheid en weinig contact.

Maar wat denk je… wat wil jouw kind voor JOU? Jouw zoon of dochter heeft er ook alles voor over dat het met jou goed gaat. Dat je als ouder gelukkig, gezond bent en groeit. En oh ja, jouw zoon of dochter ziet of voelt ook in een oogwenk als het niet zo lekker loopt met jou.

Jouw blik, jouw woorden, jouw houding. Of misschien jouw innerlijke strijd. Jouw teruggetrokkenheid of het weinige contact met jezelf. En soms wordt het allemaal zo in-gewikkeld. Raak je het overzicht kwijt en weet je niet meer goed wat te doen.

Een kindertolk gaat uit van de gedachte dat kinderen ons voorleven: wie we werkelijk zijn, wie we vroeger waren of wie we werkelijk WILLEN zijn! Ze houden ons een spiegel voor: juist van dat stuk waar we ons niet meer van bewust zijn. En we gaan ervan uit, dat gedrag wat je raakt, iets van jou is. Iets van jouw verleden, jouw opvoeding. Daarom komt het maar al te vaak voor dat jij ‘op de kast zit’ als zich iets voordoet, waarvan jouw partner denkt: ‘Nou moet dit nou zo?’

En andersom dat jouw partner ergens een punt van maakt, dat jij denkt: ‘Daar hoef je toch niet zo’n drukte om te maken?’ Voor een kindertolk heel normaal.

Al 7 jaar haal ik mooie resultaten in mijn praktijk. Ik heb een pracht van een kindertolktraject ontwikkeld, waar we ons niet alleen focussen op het oplossen van het probleem met jouw kind.

Je wilt namelijk ook zo weinig mogelijk terugval. Daarvoor is het belangrijk dat jij je talenten leeft, je eigen vrije keuzes kan maken en veel meer innerlijke rijkdom ervaart. De tweede helft van het kindertolktraject is daarop gericht.

We beginnen altijd met een kennismakingsbijeenkomst. Deze bijeenkomst is geschikt voor kleine problemen of als kennismaking of introductie op het hele traject. Voel je welkom en voel je vrij om te kiezen wat bij jou past!