Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op! Er zijn er dus heel erg veel! Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, voormalig leerkracht en intern begeleider

Binnenstebuiten coaching is nét even anders.

Ik coach je kind, alleen niet direct, maar via jóu, de volwassene.

Dat wat wij als probleem van het kind zien, is vaak iets van óns.

Iets wat vaak diep van binnen zit, wat we niet direct herkennen, eigenlijk niet (meer) weten of toelaten.

Je kind laat zien wat er nu meer naar buiten mag, wat je meer of weer uiten mag.

Ik ervaar dit zelf sinds ik moeder ben zo sterk. Dat was niet van de één op andere dag, daar is een zoektocht aan vooraf gegaan.

Ik liep tegen bepaalde dingen aan bij mijn oudste zoon en zocht het aanvankelijk buiten mezelf, vooral bij hém.

Bij de geboorte van mijn tweede zoon, veranderde er echter langzaamaan iets. Ik voelde ergens dat mijn kinderen mij iets lieten zien.

Toen kreeg ik ook het boek Het Fluisterkind in handen. En dat boek...dat heeft zóveel veranderd! Dat was echt een eyeopener.

Ik kon mijn eigen aandeel niet meer níet zien.

 

Ik zag hoe mijn kinderen mij constant een spiegel voorhouden en hoe mijn eigen gemoedsrust de interactie met mijn kinderen bepaalt.

Als ik in het hier en nu ben, met volle aandacht en  voel hoe ik het wil en hoe niet, is er niks van strijd of iets dat moeizaam gaat.

Zodra ik in mijn  hoofd schiet, gehaast ben, het 'volgens het boekje' wil doen, bezig ben met wat de omgeving vindt, er niet bén, ontstaan er botsingen en confrontaties.

 

Dankzij mijn kinderen ont-dek ik steeds meer wie ik écht ben en meer ( of weer) wil zijn.

Zij helpen míj elke dag meer te leven vanuit hoe ík het graag wil. Om te worden wie ik diep van binnen ben.

 

Deze mooie ervaringen en deze manier van naar je kind(eren) kijken, wil ik enorm graag delen en gun ik de mensen om mij heen ook.

 

En niet alleen ouders, maar zeker ook leerkrachten.

In de bijna 12 jaar die ik in het basisonderwijs gewerkt heb, merkte ik dat er in het huidige onderwijssysteem niet altijd tijd en ruimte is (of niet gemaakt wordt) om aandacht te besteden aan hoe kinderen  zich vóelen.

Kaders, wetten, inspectie, cito, einddoelen, rapporten zijn leidend en maken dat de focus vooral op de cognitieve ontwikkeling en prestaties ligt.

Ik ben ervan overtuigd dat kinderen zich pas echt goed kunnen ontwikkelen als de basis goed is, als er breder gekeken wordt dan leren vanuit het hoofd.

Als er aandacht komt voor andere zaken,  als we als leerkracht en ouders échte aandacht voor hen hebben, écht kijken en écht luisteren. Tijd maken.

Dat kan alleen als wij als volwassene zélf rust, tijd en aandacht hebben voor onszelf en handelen vanuit  ons hart. Dingen doen waar we ons goed bij voelen.