Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op! Er zijn er dus heel erg veel! Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Familieopsteller, Coach

Ik ben Kobie Kooistra, 53 jaar en woon in Leeuwarden. Kind ben ik én zus, tante, nicht, vriendin, buurvrouw etc. Ook was ik ruim 35 jaar collega. Na verschillende beroepen, werkte ik de laatste 16 jaar dat ik in loondienst was als Personeelsadviseur. Een mooi beroep, waarin ik het persoonlijke contact met veel mensen erg waardeerde. Zo'n beetje rond 2010 voelde ik een sterke drang om diepgaander te ervaren waar ik gelukkig van werd. Ik ging op ontdekkingsreis. Ik volgde een opleiding intuïtief coachen, ontdekte daarna mijn levensdoelen en deed de jaaropleiding Familieopstellingen.

Op 1 mei 2015 heb ik de keuze gemaakt. Gekozen om mijn hart te volgen en als zelfstandig professional te gaan werken als coach/trainer/familieopsteller.

In een gesprek met een vriendin begin 2015 vertelde ik dat er nog een verlangen in mij was. Ik wilde iets betekenen voor gezinnen met kinderen. Zelf heb ik geen kinderen gekregen, maar ik hou van kinderen en kan goed met ze omgaan. Bij familie, vrienden en collega's zag ik hoeveel zorg een ouder kan hebben om een kind. Gewone "dagelijkse" zorgen. Iets in het gedrag van een kind. Of dat het op school niet lekker liep. Of dat het kind veel ziek was.

Ik voelde mijn wens om eraan bij te dragen dat zowel kinderen als ouders in een gezin gelukkig leven en kansen hebben om (op) te groeien. Dat ieder zijn eigen plek mag innemen, zich mag ontwikkelen, mag leren, zich mag uiten en dat talenten worden gezien. Die vriendin gaf mij toen het boek Fluisterkind van Janita Venema. Dat zou mij vast en zeker inspireren. Het deed meer dan dat. Ik was geraakt en volgde de opleiding tot Kindertolk!

Kindertolk consult
De liedevolle methode PresentChild maakt duidelijk dat kinderen zich net zo intens en actief inzetten voor het geluk van ouders als ouders voor dat van hun kinderen. Maar niet alleen kinderen hebben een boodschap voor ouders. Ook volwassenen hebben boodschappen voor elkaar. In de opleiding tot kindertolk heb ik vele mooie boodschappen van mensen om mij heen ontvangen.  Daardoor ontdekte ik waar nog pijn zat, welke schaduwkant ik niet wilde zien, wat ik nog te ont-wikkelen had. Een diepgaande ervaring.

Met veel liefdevolle aandacht luister ik naar waar jij je zorgen over maakt bij jouw kind.
Wil jij de boodschap van je kind horen én er gehoor aan geven? Voor je eigen groei, ontwikkeling en geluk én voor het geluk van je kind? Neem dan contact met me op voor een consult.