Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op! Er zijn er dus heel erg veel! Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk® en coach

Mijn naam is Anne-Marie Gooren en als moeder van 2 dochters snap ik heel goed dat je stress ervaart bij de opvoeding. Misschien doe jij, net als ik, ook zo hard je best om alles in goede banen te leiden. En wil je het als moeder heel erg goed doen. Maak je je soms zorgen om het gedrag van je kind. Of erger je je daar soms juist aan.

Je bent niet de enige!

Als coach help ik moeders hoe ze weer rust en ontspanning creëren voor zichzelf en hun kind. Door anders naar hun kind en naar opvoeden te kijken. Zodat ze gemak en plezier ervaren in hun gezin.

Een tijd geleden kwam er een moeder bij me. Zij vertelde over de driftbuien van haar zoon.
Nu kunnen we deze driftbuien op verschillende manieren aanpakken. Wat we, als ouders, vaak doen is proberen deze driftbuien onder controle te krijgen. Door belonen, straffen, dreigen, preken, time-out en ga zo maar door.
Een andere manier is door met je kind naar een kindercoach te gaan. Zodat je kind samen met de kindercoach de driftbuien probeert op te lossen.
We benaderen het probleem dan door ons te richten op het gedrag EN op het kind.

Als moeder van 2 dochters snap ik deze vaak onbewuste neiging heel goed. Dat gebeurt mij ook regelmatig.

Maar tegelijkertijd kijk ik, als coach en kindertolk, ook heel anders naar deze situatie. In plaats van me te focussen op het kind, richt ik me op wat er gebeurt met jou als moeder.
Wat triggert je kind in jou? En waarom? Wat maakt dat je zo hard je best doet, je vindt dat je het nooit goed genoeg doet? Of je je zo schuldig voelt? En wat wil je kind jou als moeder duidelijk maken?
En wat is er voor nodig om dat te veranderen of op te lossen?
Daar ligt naar mijn idee de sleutel voor meer gemak en ontspanning in de opvoeding.

Om terug te komen op het voorbeeld van de driftbuien: als moeder kun je je dan afvragen: wat maakt dat ik zo’n moeite heb met boosheid van mijn kind? Durf ik mijn boosheid wel toe te laten. Te uiten? Of zit er misschien bij mij nog boosheid waar ik me niet eens bewust van ben?

Ik geloof dat kinderen ons net zo gelukkig willen zien als wij hen. En dat kinderen ons onbewust door hun gedrag of fysieke klachten laten zien waar wij ons nog in kunnen ontwikkelen en groeien. En wat er dan vaak gebeurt is: als jij, als moeder, hier mee aan de slag gaat, jouw kind het lastige of zorgelijke gedrag durft los te laten. Het gedrag verandert en je kind ontspant. Zoals het ook ging bij het zoontje met de driftbuien uit het voorbeeld hierboven.
Wil jij meer weten?
Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief via deze link.