Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Ouder- /kindercoaching, Onderwijs

Ik ben Anneke Dolstra en woon in Marum. Ik ben getrouwd en heb drie volwassen kinderen. Ik heb 37 jaar in het basisonderwijs gewerkt; eerst als kleuterjuf en later als groepsleerkracht. Met veel plezier (lekker kind zijn met de kinderen) en veel passie heb ik mij ingezet voor een fijne basisschooltijd voor kinderen. Zelf heb ik ook veel van kinderen geleerd, zowel privé als in mijn werk. Kinderen hebben mij altijd gefascineerd; hun puurheid en hun kwetsbaarheid raken me. Door goed te observeren en naar kinderen serieus te luisteren, heb ik ervaren dat dit een wezenlijk verschil kan maken in een positieve relatie met de kinderen en hun ouders.

De laatste jaren voelde ik dat het onderwijs niet meer aansloot bij mijn kijk op kinderen. Ik besloot daarom een andere weg in te slaan en heb de opleiding tot Kindertolk® gevolgd. De PresentChild® methode heeft mij als mens verrijkt en antwoorden gegeven op voor mij belangrijke levensvragen. Hierdoor begreep ik mezelf beter, alsook mijn verleden en het kind in alle levensfasen. De PresentChild® methode (wat zegt je kind over jou) is voor mij een belangrijk instrument geworden om mijn intuïtie te verwoorden.

Als Kindertolk® krijg ik door vragen te stellen aan de ouders, informatie over het gedrag en/of de emoties van hun kind. Kinderen spiegelen namelijk op een rakende manier het gedrag en/of de emoties van de ouder(s). Kinderen geven deze signalen af uit liefde, omdat zij onvoorwaardelijk van hun ouders houden. Door het 'vertalen'  van de wens of boodschap van het kind naar de ouder toe draagt de PresentChild® methode bij aan een positieve kijk op kinderen en hun ouders. Het verrijkt het kind, de ouder en het gezin door aan te geven wat nodig is. Bijkomend voordeel is dat het kind uit 'de wind' wordt gehouden, omdat antwoorden op levensvragen worden gegeven zonder waardeoordeel naar kinderen en ouders.

Ik wil met de PresentChild® methode graag een bijdrage leveren aan een mooiere (leef)wereld van kinderen en hun ouders.