Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, orthopedagogisch begeleider, opvoed-ondersteuner, eigenaar kleinschalig zorginitiatief voor kinderen die zijn vastgelopen.

Het gedrag van een kind en zijn ouders is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al jong heb ik mijn rol van betekenis in dit unieke samenspel ontdekt. Mijn gave is om liefdevol naast een kind en zijn ouders te gaan staan.

Hoe werk ik?

Ik werk al ruim 30 jaar met kinderen en hun ouders. De kern van mijn werk bestaat uit het zien wat er achter het gedrag van een kind schuilt. Dit doe ik door het kind de gelegenheid te geven mij echt te ontmoeten. Ik stimuleer de ontmoeting door de kwaliteiten van een kind uit te vergroten en samen op ontdekkingstocht te gaan. Zo zien we samen welke prachtige talenten hij of zij heeft. We doorvoelen samen wat zich openbaart. Hierdoor komt een kind in zijn eigen kracht en wil vervolgens zelf verder met zijn zoektocht, die ik liefdevol begeleid.

Waarom werk ik als kindertolk?

Sinds 2008 breng ik mijn visie met Famke Meerhoff kleinschalige groene zorg in praktijk. Om niet alleen het kind, maar ook de ouders in hun eigen kracht te kunnen zetten, volgde ik in 2018 de opleiding tot kindertolk. Als kindertolk laat ik de ouders hun eigen kracht zien, ervaren en voelen. Hierdoor komen de processen in een gezin, die tot positieve ontwikkelingen leiden, in een stroomversnelling.

Meer over Famke op: www.famkemeerhoff.nl/wie/