Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Gezin in flow-coach, Kindercoach, pubercoach, Creatrix® transformatiecoach

"Laat mij jou helpen om het gedrag van je kind te begrijpen" 

Elke dag, op kleine en grote manieren, vragen onze kinderen eigenlijk: “zie je mij?, hoor je mij? doe ik ertoe?” Ze vragen van jou dat je in balans bent, zodat zij in alle rust kunnen groeien en ontwikkelen. Jouw kind is als een spiegel; het laat precies zien wat er in jou leeft. Er is een hele bijzondere en krachtige band tussen ouder en kind en dat maakt dat kinderen (onbewust) reageren op emoties en overtuigingen van ouders. Omdat ze zo klein zijn, gebeurt dat reageren door middel van (ongewenst) gedrag of emoties, en zelfs door ziektebeelden. 

Een kind dat het moeilijk heeft, zich onaangenaam gedraagt, niet in het onderwijssysteem past of vaak ziek is, is een bron van zorg. Toch kan juist dit kind positieve ontwikkelingen brengen in het gezin, of zelfs in de groep of klas. Via hun gedrag, spel, (leer)ontwikkeling en/of klachten laten kinderen op een heldere en liefdevolle manier zien wat we nodig hebben in ons leven. Net zoals wij alles over hebben voor het geluk van onze kinderen, zo willen onze kinderen ook dat wij het beste halen uit onszelf. 

Een kindertolk vertaling geeft inzicht, motiveert en brengt verandering. Wil je ook graag weten wat jouw kind je te vertellen heeft? Als je weet wat er in de kern aan de hand is, kan je de situatie veranderen. Met een spiegelboodschap haal je deze kern naar boven. Dan is er een werkelijke oplossing mogelijk.

Samen gaan we diep in op datgene wat jou raakt en/of waar je je zorgen over maakt met betrekking tot je kind. Jij doet uitgebreid je verhaal waarbij ik vragen stel en jouw antwoorden opschrijf. Hierin ligt de boodschap die helemaal op jou en je gezin gericht is. De vertaling die ik maak, bespreken we samen in een vervolgconsult. Dan volgt er nog een follow up gesprek, waarbij we gaan kijken hoe het nu met jullie gaat, of je nog iets nodig hebt en of ik nog iets voor jou en/of je kind kan betekenen. Vaak verandert er al heel veel nadat je de boodschap hebt ontvangen. Bewustwording is de grootste stap!

"Jezelf transformeren tot bewuste ouder is het grootste geschenk dat je je kind kunt geven" 
- Eckhart Tolle

Ik help kinderen, hun ouders en leerkrachten met gedragsproblemen, emotionele problemen, leerproblemen, en alle voorkomende opvoedkwesties. Julie krijgen hulp bij het (her)ontdekken van je eigen kracht en talenten, zodat je die in kan zetten in situaties die moeilijk of lastig zijn. Een kindertolk gedragsvertaling helpt je door inzicht te bieden, te ondersteunen en te begeleiden naar verandering en verbetering zodat je dichter bij jezelf kan komen en de papa of mama kan worden die jij altijd al had willen zijn!