Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, huisarts in ruste

Jarenlang begeleidde ik mensen als huisarts, antroposofisch arts en acupunctuurarts. Na mijn pensionering leerde ik tijdens de opleiding tot kindertolk* nieuwe coaching vaardigheden aan.

Kinderen doen altijd wel dingen waar je als ouder, maar ook als grootouder, iets van vindt of een oordeel over hebt, en vaak zeggen die dingen meer over jezelf dan over het kind. Zoals de moeder die tegen haar schreeuwende kind aan de andere kant van de speeltuin schreeuwt ‘Schreeuw niet zo!’ Kinderen doen gewoon na wat ze om zich heen zien.

Als je jezelf beter wilt leren kennen, laat je dan vooral raken door kinderen en geef een kindertolk® de gelegenheid om het te vertalen. Het is heel bevrijdend en geeft heldere inzichten, zomaar, vaak al in een paar consulten.