Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op. Er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

EnRouteKids, Kindertolk ®

Onderweg met het verhaal van jouw kind

" Toen mijn zoon 2 jaar was, had hij een woordenschat van 5 woorden. Hij vertelde op zijn manier hele verhalen.  Ik verstond hem letterlijk niet. Daardoor ontstond er vaak strijd tussen ons. We begrepen elkaar niet.  Ik zette hem regelmatig op de gang. Met mijn kennis van nu weet ik dat mijn zoon mij iets duidelijk wilde maken met zijn gedrag, iets dat hij nog steeds doet..." 

Herken je het? Je kind vertoont gedrag, doet iets, zegt iets, heeft een angst waar jij onrustig van wordt. Keer op keer. Wat doe jij dan? Word je, net als ik, boos? Of eerder verdrietig? Wuif je het weg of laat je het er gewoon zijn?

Kinderen spiegelen ons in gedrag. Als het gedrag van je kind je raakt of in de war maakt, zegt dit iets over jou. Alleen begrijp je er hoogstwaarschijnlijk, net als ik, niets van en ben je er zeker niet gelukkig mee.

En als we nu eens op een andere wijze naar dit gedrag gaan kijken, zou het dan nóg zo erg zijn?

Het gedrag van je kind is een boodschap. Een liefdevolle boodschap van je kind voor jou. Je kind doet er álles aan om ervoor te zorgen dat het goed gaat met jou. Dat jij gelukkig bent! Net zoals jij ook graag wilt dat je kind gelukkig is.

Ik ben Daniëlle Roeland, van EnRouteKids. Ik ben Kindertolk. Ik wil graag dat kinderen écht gehoord worden in wie ze zijn en wat ze doen. Ik begeleid ouders, gezinnen, verzorgers en docenten: eenieder die geraakt is door het gedrag van een kind.

Ik ga graag samen met jou onderweg. Onderweg met het verhaal over jouw kind. Ik laat je de eigen wijsheid van jouw kind zien. Omdat ik naar jóuw verhaal luister, blijft je kind in de luwte. Je kind heeft immers al genoeg gedaan met het eigenwijze gedrag. ;-) 

Door middel van de PresentChild ® methode vertaal ik op een methodische wijze het verhaal wat jij vertelt over je kind. Jouw verhaal over jouw kind wordt dan een liefdevolle boodschap van je kind voor jou!

Ik vertaal het gedrag van je kind naar een (nog) onbewust stukje van jou dat gezien wil worden. Iets wat jij liefdevol mag omarmen. Als jouw blinde vlek zichtbaar wordt, kan je kind het voor jou storende gedrag loslaten...

Het probleem van je kind  is de sleutel naar rust.

Nieuwsgierig geworden? Je mag me mailen of bellen. Ik ontmoet je graag!

Hartelijk groet,

Daniëlle