Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Talent- en systemisch coach, Specialist begaafdheid

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand!? Hoe krijg ik met mijn kind een goede band?!

Fijn dat ik me aan je mag voorstellen. Ik ben Annita Smit. Als ouder van twee volwassen kinderen weet ik als geen ander, hoe belangrijk het is om je kind zonder zorgen en problemen op te zien groeien. Ook weet ik uit eigen ervaring dat dit een utopie is.   

Ik ben geen uitzondering op de regel en durf met zekerheid te zeggen, dat we allemaal onze stinkende best doen om ons kind zonder zorgen en problemen op te laten groeien. Soms lukt dit, maar soms ook niet, ondanks alle verwoede pogingen.

Waarom willen we dit?
Jij bent ervaringsdeskundig. Je bent zelf kind geweest en weet als geen ander welk verlangen of verdriet jij hebt gevoeld. Verdriet wat misschien niet is opgemerkt. Een verlangen dat misschien nooit is ingewilligd. Wat je als kind hebt ervaren, hebt meegemaakt en hebt gevoeld vormen het uitgangspunt van je eigen opvoeding. Jouw gevoelens en ervaringen zijn zo sterk in jou aanwezig, dat je onbewust gaat (over)compenseren of beschermen. Dit gaat ongemerkt en doe je onbewust. In het kindertolken noemen we dit je ‘blinde vlek’.

Onbewust heb je over jouw eigen pijnen en verdriet een beschermende laag opgebouwd. Dit is je blinde vlek. Het probleem met de blinde vlek is, dat het een blinde vlek is. Het wordt niet zichtbaar als je in de spiegel kijkt, maar wel als iemand jou een spiegel voorhoudt. En dat is je kind.
Wat jij onderdrukt, drukt je kind uit. Wat jij in jezelf afwijst, wijst je kind aan. Op deze manier probeert jouw kind je duidelijk te maken waar je pijnpunten en verlangens liggen. Als dit zichtbaar voor jou wordt en je het gaat zien, zal je kind stoppen met bepaald gedrag omdat het niets meer hoeft aan te wijzen of uit te drukken.

Om blinde vlekken zichtbaar te maken, werkt een kindertolk met de methode PresentChild®. De methode PresentChild® is zo opgebouwd, dat er op een liefdevolle manier wordt gekeken naar dat wat jij mag loslaten, waarin jij mag ontspannen of je mag ontwikkelen.

Heb je vragen of wil je advies? Monique kan je van alle informatie voorzien en plant de afspraken voor mij in. Zij is iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur op nummer 0528 236 030

Ik zie je graag in Hoogeveen, Amersfoort of op locatie! Ook is online coaching via skype, zoom of teams mogelijk.

Wat mij raakt, ben ikzelf