Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Gezinsbehandelaar en Kindertolk PresentChild®

" Direct naar de kern van het probleem" 

Zo zou ik de methodiek van Present Child omschrijven. Je kind is als een spiegel die je voorgehouden wordt; het reageert direct op jouw gedrag en emoties – ook al doe je nog zo je best om deze te verbergen.

Ben jij onrustig, dan voelt je kind onrust. Ben je boos, dan voelt je kind de boosheid. Jouw kind maakt geen onderscheid tussen zijn eigen gevoel en dat van jou. En dus integreert je kind dit gevoel van jou in zichzelf en uit dit in zijn gedrag. Meestal gedrag wat jij nou juist lastig vindt en waar je sterk op reageert. Met alle gevolgen van dien voor jullie relatie! Vaak gebeurt dit proces onbewust, je kind geeft slechts uiting aan wat het voelt. 

De ooit door jou diep weggestopte gevoelens van vroeger kunnen ook door je kind gespiegeld worden. Je kind staat namelijk in verbinding met alle delen van jou. Wanneer we zelf als kind gekwetst zijn hebben we vaak een strategie aangeleerd om deze pijn niet te hoeven voelen. Zodra we getriggerd worden gaan de alarmbellen meteen af en wordt deze strategie automatisch ingezet. Maar je kind voelt deze pijn wel en zal er alles aan doen om jou duidelijk te maken dat er nog iets ligt dat gezien mag worden. Je kind wil niets liever dan dat jij de complete versie van jezelf wordt, met alles erop en eraan!

Via je kind kun je dus leren wat er onbewust in jou leeft en welke strategie je hebt ontwikkeld van waaruit je veelal onbewust reageert. Middels een kindertolkconsult krijg je een vertaling van het gedrag van je kind en krijg je helder wat je kind je wil vertellen. Door je hier bewust van te worden krijg je de mogelijkheid anders te gaan reageren dan je gewend bent om te doen. Je leert jezelf én je kind beter begrijpen via je kind. Zodra jij als ouder de verandering hebt ingezet volgt een gedragsverandering bij je kind. Opvoeden wordt leuker en er is meer harmonie en plezier in je gezin!