Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel erg veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Secretariaatsmedewerker PresentChild, Tekstschrijver, Mantelzorgondersteuner

Wat leuk dat je de moeite neemt om mijn pagina te bezoeken! Ik stel mezelf graag even voor, zodat je kunt voelen of ik de kindertolk ben die bij jou past.

Mijn ben 54 jaar en moeder van twee volwassenen kinderen. Mijn lief en ik hebben een LAT-relatie en door hem kreeg ik er jaren geleden drie volwassen bonuskinderen bij. Als we allemaal bij elkaar zijn is het een gezellig zootje ongeregeld, maar zo langzamerhand gaat iedereen zijn of haar eigen weg.

Naast moeder ben ik ook dochter en ik heb een hele fijne jeugd gehad. Mijn moeder leeft nog; mijn lieve vader is helaas kortgeleden overleden. Een enorm gemis, maar ik ben dankbaar voor alle kostbare tijd die ik met hem heb mogen doorbrengen.

Als kind wilde ik juf worden. Ik was altijd in de weer om mijn poppen voor te lezen en les te geven. Uiteindelijk koos ik voor de opleiding Jeugdwelzijnswerk. Dat bleek een schot in de roos. Ik leerde veel over kinderen, maar vooral over mezelf.

Mijn werkzame leven is nogal een smeltkroes van verschillende dingen, maar alles lijkt steeds meer samen te komen. Ik werkte met kwetsbare kinderen en jongeren met een meervoudige beperking, een verhuizing zorgde echter voor een carrièreswitch. Vanaf toen combineerde ik het moederschap met verschillende ondersteunende functies.

Toen ik door een reorganisatie boventallig werd, bleek dat in plaats van een probleem een nieuwe kans. Ik ging weer schrijven, een liefde die na het volpennen van dagboeken en het schrijven van een kinderboek als afstudeerproject, nooit helemaal weg is geweest. Inmiddels heb ik mijn eigen tekstbureau 𝘔𝘦𝘳𝘢𝘬𝘪 𝘛𝘦𝘬𝘴𝘵 & 𝘡𝘰. Het woord meraki komt uit het Grieks. Als je iets met meraki, doet, dan stop je er een stukje van jezelf in. Dat past helemaal bij mij.

Ik werk daarnaast als mantelzorgondersteuner en ben secretariaatsmedewerker bij PresentChild. Daar kreeg ik de kans om zelf ook de Training tot Kindertolk te volgen. Die heb ik natuurlijk met beide handen aangegrepen :-)

Inmiddels heb ik al een aantal mooie kindertolktrajecten afgerond en er is veel ten goede veranderd in die gezinnen. Dat gun ik alle vaders en moeders die worstelen met lastig of onbegrepen gedrag van hun kind. Als jij aan de slag gaat met dat deel in jezelf dat nog aandacht vraagt, dan kan jouw kind het loslaten. Zo help je je kind, zonder dat het aanwezig hoeft te zijn bij de sessies. Dat is het mooie van de PresentChild methode.

Wie weet kan ik ook iets voor jou en je gezin betekenen. Neen gerust contact met me op om te kijken of het goed voelt!

Liefs,

Boukje