Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel erg veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Stem van kinderen en het kind in ons. Initiator PresentChild®, kindertolk, auteur Het Fluisterkind en trainer Training tot Kindertolk.

Er was eens een jongetje van vier die zijn moeder (dat ben ik) een levensles vertelde ... Het jochie was ouwelijk, speelde niet, hij was continu verkouden en claimde zijn moeder de hele dag, was alleen maar op haar gericht. Ik ondernam allerlei dingen om hem gezond en gelukkig te krijgen, maar niets hielp of op zijn best slechts tijdelijk. Toen ik niet meer wist, schreef ik het verhaal over mijn zoon op. Ik herkende mijzelf er in, tot in detail. Dat was een eye-opener van jewelste! Een geschenk voor mijn leven! Ik besloot dat ik als eerste gelukkig en gezond moest worden, ten slotte was ik zijn voorbeeld. Vanaf dat moment werd mijn zoon blij, gedroeg zich weer als een kind, wilde spelen en zelfs zijn verkoudheid verdween voorgoed zonder enige vorm van behandeling. Op zielsniveau was hij mijn gelijke.

In die tijd was ik een magere versie van wie ik bedoeld was te zijn. Nu, na vele jaren is deze voor mij levensveranderende ervaring én genezing voor mijn kind gegoten in een methode die - via consulten en oudercursussen - beschikbaar is voor ouders en opvoeders. Jouw verhaal over wat er speelt bij jouw kind wordt vertaald in een liefdevolle en rake levensles, op maat geschreven door jouw kind voor jou!

De methode is beschreven in het boek ‘Het Fluisterkind’ en wordt veel diepgaander door kindertolken in consulten, oudercursussen, modules voor onderwijs en kinderopvang uitgeoefend. Dat gebeurt in Nederland én in het buitenland. 

Na jaren van groei en bloei met de naam ‘Het Fluisterkind’, een naam waar ik vanwege mijn belevenissen indertijd erg aan gehecht was geraakt, merkte ik dat ‘fluisteren’ overal opdook en het woord een betekenis kreeg van mediamiek boodschappen doorgeven. Het woord vertelde niet meer wat de methode inhoudt, namelijk op een aan te leren manier, m.b.v. taal, de aanwijzingen van kinderen voor ons herkenbaar en voelbaar te maken.

Na lang zoeken, werd ik op een nacht spontaan wakker met de naam ‘PresentChild’. Ik was aangenaam verrast, dit was het! Er zijn namelijk zoveel mooie betekenissen van deze naam die weergeven wat de methode inhoudt:

Precies zoals het kind nu aanwezig is, presenteert het je een levensles, een kostbaar geschenk.

Het leven heeft het zo geregeld dat we - via onze kinderen - kunnen worden wie we bedoeld waren te zijn en datgene leren te doen waarvoor we geboren werden. Dat is het geschenk van kinderen. Wij geven hen het leven, en zij geven ons ons leven terug! Het is mijn vurige wens dat we ons laten raken door kinderen en hun geschenk met liefde uitpakken.

What a wonderful world that would be! Janita Venema