Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel erg veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk, Gedragsvertaler, Karaktercoach en Systemisch werker

“Jouw dochter wil niets liever dan dat jij goed in je vel zit en gelukkig bent!” Wat gaf deze opmerking van Janita mij veel ruimte in mijzelf. Mijn dertienjarige dochter had mij al een aantal jaren regelmatig het vuur na aan de schenen gelegd. Haar gedrag raakte mij dusdanig, dat ik me daar regelmatig boos, verdrietig of zelfs gefrustreerd door voelde. Maar juist in het ongewenste gedrag dat zij liet zien, zat een boodschap verpakt voor mij. 

Hallo, mijn naam is Boukje Nienke Abma, moeder van twee kinderen, geliefde, karaktercoach, muzikant en nog veel meer. Woonachtig in Sneek.

Als kind vond ik het al prachtig om mensen te observeren. Bij ons thuis was veel levendigheid, niet alleen omdat ik uit een groot gezin kom, maar ook omdat mijn vader aanspreekpunt was van een recreatiestichting bij ons in de omgeving. Als er weer eens een horde toeristen langskwam, verstopte ik mij onder de tafel om deze ‘vreemdelingen’ te bekijken: hoe praten ze, hoe lopen ze, wat zeggen ze? etc….of ik lag op de overloop op mijn buik de gesprekken aan de voordeur te volgen.  Achteraf stelde ik er vragen over aan mijn vader of ik vertelde wat ik had gezien.

Van jongs af aan was ik nieuwsgierig naar mensen en hun gedrag, waarom doen mensen wat ze doen. Als jongere luisterde ik heel graag naar de verhalen van mensen over hun leven. Omdat ik open en eerlijk ben, vertellen mensen mij vaak iets in vertrouwen.   

Na de middelbare school ben ik naar de PABO gegaan. Na 21 jaar in het onderwijs zette ik ‘It Foartou’ op om mij volledig te richten op coaching  voor kinderen en hun ouders.  Daarbij staat de vraag ‘Waarom doen kinderen wat ze doen’ centraal. Ik volgde opleidingen in bewust-zijn, systemisch werken, opstellingswerk, narratieve therapie (waarbij verhalen centraal staan), Karakterstijlen voor volwassenen en kinderen. In het verlengde daarvan ben ik in 2018 begonnen aan de opleiding Present Child. In deze opleiding kwam alles wat ik daarvoor had geleerd samen. Het gedrag van kinderen kan ik daardoor in een breder perspectief trekken. 

Mijn missie: ouders en kinderen terugbrengen naar hun eigen basis, hun eigen natuur. 

Mijn dochter liet mij zien dat ik moest staan voor mezelf, mijn grenzen aan mocht geven en mijn potentieel mocht gaan opdiepen en benutten. Wat daar nog bij kwam is dat ik mijn vrouwelijke kant meer mocht tonen. Na jarenlang verantwoordelijk te zijn geweest voor het reilen en zeilen van mijn een-ouder gezin, was mijn mannelijke energie sterk ontwikkeld en mijn vrouwelijke ondergesneeuwd geraakt.

Sinds ik in staat ben te begrijpen wat het gedrag van mijn dochter mij te vertellen heeft, ben ik anders gaan kijken naar wat zij doet en zegt en zitten wij beiden een stuk beter in ons vel. Want kinderen spiegelen ook als het goed gaat!

Mijn grenzen leer ik steeds beter aangeven en ik neem veel vaker de tijd om te genieten van niks doen! Wat ben ik dankbaar dat ik deze reis in mezelf, door de ogen van mijn eigen kind heb gemaakt. Want het klopt: zij wil niets liever dan dat ik blij en gelukkig ben. 

Er zijn veel professionele kindertolken in Nederland en om te kijken of je nou juist bij mij moet zijn, nodig ik je uit voor een  kijkje op mijn website www.itfoartou.nl vanwaar je een kennismaking in kan plannen.