Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk ® en Gezinsbegeleidster Humanitas Home Start

Mijn naam is Annemarie Kluin – Reijmer. Ik ben getrouwd en heb drie prachtige kinderen. Als moeder heb ik het altijd belangrijk gevonden dat mijn kinderen zich goed in hun vel en in balans voelen. Dat gaat vaak goed, maar natuurlijk zijn er perioden waarin dat moeilijker is.

Dat heb ik ervaren in mijn gezin, maar ook in mijn werk. Ik heb vele jaren gewerkt als groepsleidster van een groep van 13 mensen met een verstandelijke beperking, professionele kinderopvang gedaan op een basisschool en de laatste jaren bij Humanitas Home Start door het bieden van opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse opvoedvraagstukken in gezinnen met kinderen van 0 tot en met 14 jaar.

Bij de begeleiding van ouder(s) en kind(eren) merk ik iedere keer weer dat ik deze ervaring op een waardevolle manier kan inzetten in de begeleiding van zowel ouders als kinderen bij lastige vraagstukken. Op een ultieme manier komt dit bij elkaar in mijn werk als kindertolk. Vanuit de liefde van een kind voor zijn of haar ouders, laat een kind aan diens ouder(s) zien wat de kern van het vraagstuk is. Maar deze boodschap zit vaak “verstopt”, bijvoorbeeld in gedrag dat kinderen laten zien in hun relatie met ouder(s). Als kindertolk kan ik deze boodschap inzichtelijk maken en “vertalen” naar concrete stappen die zowel ouder als kind kunnen zetten op de weg naar geluk. Aan de hand van de PresentChild methode maak ik inzichtelijk waar het kind mee geholpen kan worden door te kijken naar het verhaal van de ouder(s). Het is een bewustwordingsproces voor de ouder, waar zowel ouder als kind veel baat bij hebben en als persoon verder kunnen groeien. Een echte win-win situatie dus. Want in principe is de liefde tussen ouder en kind immers grenzeloos!

Wil jij ook nieuwe inzichten, voel je welkom voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Dan kunnen we samen zien hoe ik je het beste kan helpen. Dus als je meer wilt weten of je wilt een keer kennis maken? Leuk! Bel me of stuur mij dan gerust een mailtje. Alle gegevens die je hiervoor nodig hebt, vind je op mijn website www.hetverborgenkind.nl.