Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

btn btn-green

Kindertolk® en (Kinder)Coach  

Ik en mijn gezin:

Mijn naam is Rebecca de Vries, getrouwd met Fouad en samen hebben wij 2 lieve, sensitieve, maar ook zeker pittige (intussen puber) zonen. Door hun pittige en tegelijkertijd gevoelige karakters, werden wij steeds opnieuw uitgedaagd om ze anders op te voeden. Het werd me steeds meer duidelijk dat ik door aan mezelf te werken ook moeilijk dingen met mijn kinderen oploste. Dat vond ik zo fascinerend dat ik de Kindertolk® methode en mijn kennis en ervaring wilde delen met anderen. Ik gun alle gezinnen de rust die het kan brengen, het ervaren van de verandering en de  ontwikkeling die je als ouder, als mens, kan doormaken op een hele zachte verbindende manier.

 

Kinderen zijn onze grootste leermeesters.

Een kind met een probleem is een cadeautje voor de ouder.

 

Waar ik voor sta:

In mijn praktijk begeleid ik volwassenen, kinderen en ouders. In gezinnen speelt er soms van alles, maar waar moet je beginnen? Er kunnen allerlei klachten spelen, wat de zoektocht voor ouders soms zo moeilijke maakt, waar gedrags- en communicatie problemen, lichamelijke klachten, maar ook leer- of ontwikkelingsstoornissen het dagelijks leven zo kunnen domineren.

Ik adem spiegelgedrag, het is zo fascinerend wat dat kan ‘vertellen’. Het is dan ook mijn passie om kinderen en hun ouders in verbinding en harmonie met elkaar brengen. Door ieder in zijn eigen kracht te zetten, komt er ruimte zodat ieder persoonlijk mag en kan groeien. De rust in jezelf en in je gezin brengt balans om samen weer optimaal te kunnen genieten.

Wat je kind je graag wil vertellen.. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Als Kindertolk® kan ik je inzichten en oplossingen geven. Al vertoont het kind ‘probleem gedrag’, het is nl niet altijd nodig om direct met het kind te werken. Als Kindertolk® werk ik dan ook met de ouder, dat maakt de methode zo bijzonder. Als een appel stopt met groeien, gaan we kijken of de boom iets nodig heeft en zo helpen we de boom en zal ook de appel weer verder kunnen groeien. Dit is ook wat een Kindertolk® doet met ouder en kind. Het kind spiegelt jou als ouder namelijk iets waar jij mag groeien.

Kinderen en zeker hoog sensitieve kinderen reageren op de fysieke en emotionele belasting van ouders. Ze pikken de hierbij behorende emoties, gevoelens, stress en  onzekerheden van ouders haarfijn op en het probleem is geboren.

De stelregel is: als het je raakt, dan is het ook van jou en kun je als ouder aan de slag! 

Je bent van harte welkom in mijn praktijk met jouw unieke verhaal over jouw kind. Ik begeleid je graag en neem je mee in het wonder van de woorden, vanuit verbinding en vertrouwen én natuurlijk de spiegelboodschap die jouw kind je wil vertellen, waarmee het jou wil helpen!

Liefs,

Rebecca

www.micoaching.nl