Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, Kindercoach

Al jaren voel ik me erg betrokken bij kinderen en hun ontwikkeling. Zowel door de ervaring met mijn eigen kinderen, maar ook tijdens mijn eerdere werkzaamheden als tennistrainster op prestatief en recreatief niveau. Sport is dan ook een krachtig middel dat ik inzet tijdens de sessies. Ik heb veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen binnen groepsprocessen, maar hierin heb ik altijd het kind als individu kunnen blijven zien. De verschillende karakters, de twinkels in de ogen, de nieuwsgierigheid, de humor, de out of the box antwoorden, de creatieve oplossingen, de dromen; dit zijn voor mij voorbeelden waarom ik zo graag met kinderen werk.


Naast al deze mooie eigenschappen zie ik ook kinderen stoeien met dagelijkse problemen zoals nervositeit, boosheid, geen vertrouwen in zichzelf, faalangst, omgang met andere kinderen, teleurstellingen, verwachtingen van ouders en helaas ook ernstige zaken zoals ziekte en verlies. Iedereen reageert anders en heeft hier dan ook iets anders nodig. Dit is de reden dat ik in 2019 gestart ben met de 3-jarige opleiding Integratieve Kindercounseling aan de Academy van Psychotherapie in Amsterdam.
Ik ben gecertificeerd kinder- en beroepscoach, volgens de normen van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

In mijn praktijk YourPulsekids werk ik vanuit een holistische benadering, alles is met elkaar verbonden. Lichaam en geest kunnen niet los van elkaar gezien worden. Ouder en kind ook niet.
De chemie die een ouder en kind laten zien is magie, maar ook als het even niet helemaal lekker loopt, is er magie. Het kind spiegelt jou als ouder door "bijzonder/ onhandig/ vreemd/ uitbundig gedrag." Dit is vaak als een kind wordt aangemeld voor één op één sessies. In alle jaren heb ik geleerd dat de oplossing niet alleen bij het kind zit, maar zeker ook bij de ouder. Dit is ook waarom ik de Presentchild © opleiding heb behaald. Door de combinatie tussen kindertolk© en één op één sessies met het kind te begeleiden, gaat het proces nog sneller.

Waar ik goed in ben is me afstemmen, luisteren, inleven. Er is ruimte voor alle gevoelens, emoties en alles mag er zijn zonder oordeel. Door nieuwsgierige open vragen te stellen krijg ik vaak veel te horen. Als kindercoach ondersteun ik het proces in het zelfhelend vermogen. Het kind weet het, kan het en doet het, heeft alleen af en toe wat extra ondersteuning nodig in het proces. Zo ook bij de ouder(s). Samen gaan we kijken naar jouw innerlijke wereld, wat raakt je zo en waar komt dit vandaan? Is het je pure kind, het gekwetste kind of het gepantserde kind in jou. Wat mag er weer meer aandacht krijgen in jou als mens? Ook systemisch kunnen we kijken waar je het herkent.

In mijn jeugd heb ik op hoog niveau getennist. Ik heb daar leren doorzetten, incasseren, doelen stellen, maar er werd weinig bij mijn ontwikkeling als mens stil gestaan. Het ging vooral over de prestaties en minder over hoe ik me daarbij voelde. Dit heb ik zelf als een gemis ervaren. Het leven is voor mij een aaneenschakeling van kwetsbare, uitdagende en mooie momenten waarin het niet alleen om prestaties gaat, maar ook het bewustzijn hebt over wie je als mens daadwerkelijk bent. Je hebt geen invloed op wat het leven voor je in petto heeft, maar wel een keuze hoe je hier mee om gaat. Uit dit alles zijn ook de Moodcamps ontstaan. Dit is wat we, vanuit YourPulsekids, geven op scholen en in de (top)sport. Een mega mooie toevoeging voor "onze kinderen" om op jonge leeftijd zich te uiten, te voelen en bewustwording op zichzelf en de ander te krijgen. Dit is iets wat we allemaal wel vroeger op school hadden willen hebben en wat er aan bijdraagt dat jouw kind helemaal zichzelf mag zijn.

Graag tot ziens in de praktijk.
Monique Fitters