Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, tekentherapeut, tekendocent, dansexpressiedocent, Rots&Water trainer

Ik ben Willemien (1961), getrouwd en heb 2 kinderen.
Na vele jaren werken in het basisonderwijs, ben ik ‘Het Expressiehuis’ gestart.
Dit is een creatieve plek voor kinderen en volwassenen. Hier krijg je de ruimte om je creatief te uiten o.a. door tekenen en schilderen.

Ik werk op een holistische manier (denken, voelen en doen). Ik bied je een veilige plek en ben betrokken met wat er is op dat moment.
Ieder mens wil immers gehoord, gezien en begrepen worden.
We leren als jong kind al om ons aan te passen aan de verwachtingen van anderen. We zijn op zoek naar bevestiging. Dit kan zo ver gaan dat we meer en meer verwijderd raken van onze eigen kern en kracht.
Kinderen spiegelen ons. Zij kunnen ons met hun gedrag laten zien waar wij moeite mee hebben.
Dit zijn de blinde vlekken waar wij ons niet bewust van zijn.

De methode Present Child is een doeltreffende en eenvoudige manier waarmee je je als ouder/verzorger bewust wordt van de signalen die het kind laat zien.
Je vertelt over je kind en dit wordt vervolgens op methodische wijze vertaald. Aan de hand van de vertaling ontdek je dat het gedrag van je kind ineens ook over jouw eigen leven gaat.
Als je bewust wordt van wat je kind aan jou laat zien en je handelen hierop zal afstemmen, zal zowel jij als het kind zich beter voelen.