Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, gedragsvertaler, spiegelcoach, opvoedondersteuner en droomexpert. Mijn specialiteit is kinderen uit gebroken (en samengestelde) gezinnen.

Hey hallo! Wat fijn dat ik me even mag voorstellen. Mijn naam is Rian van Wel, ik ben 46 jaar en ben de trotse moeder van twee eigenwijze pubers van 16 en 18 jaar die me dagelijks genadeloos de welbekende  spiegel voorhouden.

Nadat ik in vier jaar tijd mijn tweelingbroer, mijn vader en mijn huwelijk verloor, stond mijn leven finaal op zijn kop. Ik wilde de dood begrijpen, wat gebeurt er dan en waarom gebeurt het?

Het bracht me een hoop theorie maar echt verder kwam ik er niet mee. Dat was bij mij de omslag. Want als ik de dood niet kon begrijpen, laat ik dan in ieder geval alles in het 'werk' stellen om het leven te begrijpen. Dit was cadeautje nummer 1 (waar ik niet op zat te wachten).

In die tijd verloor ik ook nog eens mijn baan. Dit bleek cadeautje nummer 2 te zijn waar ik niet op zat te wachten. Dus ja....ik had nu de tijd om ECHT te gaan doen wat ik wilde doen. De relatie tussen ouder en kind heeft me sinds de geboorte van mijn eigen kinderen altijd al geboeid. Waarom doen we wat we doen? Is dat vanuit liefde of vanuit angst? Vanuit vertrouwen of wantrouwen? Wat wil ik eigenlijk doorgeven? Is dat automatisch datgene wat ik ook gekregen heb uit mijn eigen opvoeding of ga ik het op een andere bekijken? Dus vraag jezelf eens af waarom je doet wat je doet.

Omdat ik zoveel gezinnen zag en hoorde die vastliepen met het ouderschap, zorgkinderen, balans tussen werk en privé, keuzes, vrije tijd en vertrouwen, toen wist ik het meteen....hier wil ik iets mee. Mijn missie is daarom ook ONTSPANNEN OUDERSCHAP. Is dit haalbaar? Ja lieve mensen...dat is het zeker. Als het bij mij kan, bij mijn zus of de buurvrouw, dan kan het ook bij jou. Alles is mogelijk, ook al voelt het soms moeilijk. Dit inzicht bleek cadeautje nummer 3 te zijn.

Via een vriendin kwam ik bij PresentChild. Een geschenk uit de hemel en precies op tijd. Cadeautje nummer 4 werd me als het ware zo de schoot in geworpen.

Via PresentChild ben ik erachter gekomen wat ik hier te doen heb, wat mijn kinderen mij vertellen met hun gedrag, ontwikkeling en spel. Want juist door de onaangename dingen die ik heb meegemaakt heb ik geleerd dat daar hele waardevolle boodschappen en inzichten in zitten. En wat nu als dat ook bij jouw kind zo geldt? Stel dat jouw kind jou juist iets wil vertellen met zijn onaangename gedrag, zijn brutale houding, zijn verdriet, onzekerheid of schoolleerproblemen.

Kinderen halen echt alles uit de kast om ons iets duidelijk te maken, net zoals wij dat bij hen ook doen, uit liefde. Ze zijn er weliswaar ooit enorm onhandig in om ons alert te maken, maar zeg eens eerlijk...dat zijn wij toch ook soms.

Je denkt misschien, mijn kind is of heeft een probleem. Weet...lieve mensen....hij/zij is en heeft (ook) de oplossing.

Wil je graag weten welke? Ik loop met alle liefde even mee op je pad en vertaal de liefdevolle boodschap van jouw kind die speciaal op jouw lijf is geschreven.

Als je goed kijkt, kun je elke dag iets moois zien.

Veel liefs,

Rian van Wel