Je vindt hier een kindertolk bij jou in de buurt of met een door jou gewenste achtergrond passend bij de hulpvraag waar het om gaat. 

Al vanaf 2005 leiden we kindertolken op: er zijn er dus heel veel. Op de kaart vind je die kindertolken die er voor kiezen zich via de centrale website aan je voor te stellen.

Kindertolk®, coach

Mijn naam is Elsemie Strikkers, ik ben geboren in Brabant in 1959. Ik woon samen met een lieve man, heb twee volwassen kinderen, 3 bonuskinderen en 5 bonuskleinkinderen. Heel wat relaties en spiegels dus, wat een rijkdom!


Ik heb een eigen praktijk in Goirle, ENNU coaching, waar ik zowel ouders als kinderen ondersteun en begeleid in verschillende situaties. Mijn aandachtsgebied bestaat uit relaties, scheidingen en samengestelde gezinnen en daarnaast ook, vaak hiermee samenhangend, individuele, persoonlijke vraagstukken.


Met het Kindertolken, de PresentChild methode, heb ik een prachtige methode in handen gekregen om kinderen én hun ouders te ondersteunen, waardoor er voor beiden meer balans komt. Het biedt een oplossing vanuit de kern. Kinderen tonen via hun gedrag, ontwikkelingen en klachten op een liefdevolle manier wat ouders op dat moment nodig hebben in hun leven. Het verhaal over het kind, door de ouder verteld, wordt op een methodische manier vertaald, waardoor het over het leven van de vertellende ouder blijkt te gaan. Het raakt hem/haar van binnen, het geeft inzicht, motiveert en brengt verandering. De veranderingen die de ouder bij zichzelf inzet, werken positief door bij hun kinderen. Ouders komen meer in hun kracht te staan en kinderen worden ontlast zodat zij weer zichzelf, weer kind kunnen zijn.


Ik werk veel met ouders en kinderen die te maken hebben met een scheidingssituatie of het vormen van een nieuw gezin. Dat zijn vaak lastige, heftige, emotionele situaties. De Present Child methode biedt een grote meerwaarde; ik zie het als een waardevolle methode om ouders en kinderen weer in hun kracht te zetten.


Mocht je meer willen weten over mij en mijn praktijk neem dan een kijkje op mijn website: www.ennucoaching.nl en/of neem gerust contact met mij op.